Bulvár, celeb

2007.10.27. 07:24

Jótékonykodik a Heti hetes

<p>A Heti hetes stábja nemes gyűjtésbe kezdett. Köztudott, hogy márciustól kivonják a forgalomból az egy-, illetve kétforintosokat. A stáb rászoruló gyerekeken segít az aprópénz gyűjtésével.</p>

A Heti hetes stábja nemes gyűjtésbe kezdett. Köztudott, hogy márciustól kivonják a forgalomból az egy-, illetve kétforintosokat. Egy hír szerint, aki összegyűjt ezerforintnyi aprót, ezerkétszázat kap érte a fémkereskedőknél. A Heti hetes felvételén is szóba került ez a téma, Kern Andrásnak akkor támadt egy ötlete.

- Adás közben ötlött fel bennem, hogy ahelyett, hogy kereskedőkhöz viszik az emberek az érméket, inkább ajánlják fel jótékony célokra. Azt gondoltam, talán szívesen odaadják majd az egy- és kétforintosokat. Az is eszembe jutott, hogy évekkel ezelőtt már volt egy hasonló akciónk, ami nagyon jól sikerült. Remélem, a mostani gyűjtéssel is segíthetünk a rászorulókon. Gyermekétkeztetésre fogjuk felajánlani az összeget, de még nem döntöttük el, hogy pontosan melyik szervezet kapja - mondta a színész.

A kezdeményezés mindenkinek azonnal megtetszett. A műsorkészítők is nemes gesztusnak tartják, hiszen így segíthetnek a rászorulókon.

- Most az egész stáb részt vesz az akcióban, de ha csak rólam van szó, akkor szeretek csendben jótékonykodni. Sokan le szoktak tolni azért, hogy miért élem az életem a sajtóban. Nos, ilyenkor az egyik szemem sír, a másik nevet. Az emberek csak arról tudnak, ami nyilvánosságra kerül.

Ha viszont jótékony célról van szó, akkor csak és kizárólag a média kizárásával segítek, mert ezt így tartom helyesnek. Már megkerestek olyannal, hogy egy beteg kisgyerek utolsó kívánsága, hogy találkozzon velem. Mondtam, hogy rendben, de csak akkor, ha nincs ott egyetlen újságíró sem. Így is történt. Persze, az ilyenekről nem tudnak az emberek. Kern András ötlete nagyon tetszik, mert így legalább sokan a nyerészkedés helyett jó helyre küldik majd az aprót – nyilatkozta Jáksó László.

Egy-egy ilyen gyűjtés a szerkesztőség részéről komoly munkát kíván, hiszen nem arról van szó, hogy megadnak egy számlaszámot, ahova utalni lehet. A stáb 2002-ben már segített a Tűzoltó Utcai Gyermekklinikának, több mint 8 millió forintot gyűjtöttek össze. A dunsztos üvegekben érkezett aprót szét kellett válogatni, be kellett rolnizni, a stúdióba pedig nem lehetett bevinni. A statikus azt mondta, ha a 8 milliónyi egyforintost behordják, beszakad a padló.

- Végül azokat vittük be a felvételre, amik a legszebben csillogtak. Nagyon kemény, több hónapos munka volt a gyűjtés, az egyforintosok számolását a szerkesztőség végezte, a műsor szereplői abban nem vettek részt. Nyolcmillió darab fémpénzt nem egyszerű megszámolni, ráadásul tele voltunk sebekkel, mert sokszor eltörtek az üvegek, amelyekben küldték az adományokat. Volt, aki keskeny szájú boros üvegbe tuszkolta az érméket, volt, aki gipszbe öntötte. Mi pedig kora reggeltől késő estig számoltunk. A szereplők is segítettek persze, de inkább olyasmiben, hogy ha például egy járókelő velük küldött pénzt, azt elhozták - mondta György Krisztina szerkesztő.

Aki úgy érzi, szívesen ajánlaná fel megmaradt egy- és kétforintosait, 2008. február 29-ig küldheti el a Heti hetes szerkesztőségének: 1119. Budapest, Sopron út. 40.

Forrás:www.rtlklub.hu

További cikkek:

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!