Budapest hírei

2011.01.17. 11:17

Ördöglakat - bűnügyi játék a Thália Színházban

<p>Budapest - Fordulatos bűnügyi játékot tűzött műsorára a budapesti Thália Színház. Az Ördöglakat<br />(Mesterdetektív) című színdarab főszerepeiben Gálvölgyi Jánost és Nagy Sándort láthatja a<br />közönség. A produkciót a Kossuth-díjas Szirtes Tamás rendezte.</p>

Anthony Shaffer darabjának egyik főhőse, Andrew Wyke, a népszerű angol krimiszerző (GálvölgyiJános) vendégségbe hívja felesége fiatal szeretőjét. Felajánlja, hogy ha Milo Tindle (Nagy Sándor) belemegy egy kockázatos játékba, akkor nem áll a szerelmesek útjába, sőt még az induló tőkét is biztosítja a boldogságukhoz. Az ajánlattal váratlan események láncolata indul el, amelyben összemosódik a valóság és a fantázia világa. Szirtes Tamás rendező az utóbbi években elsősorban zenés darabokat állított színpadra, de az Ördöglakat kedvéért kirándulást tett a prózai műfajban.

- Nagyon élveztem a krimi műfaját, mert stílusa, fegyelme, logikája van. Mivel a nézőtérenkrimiszakértők ülnek, semmi nem hangozhat el ok vagy okozat nélkül. Minden mondatnak, gesztusnak, kelléknek jelentősége lehet. Nagyon élveztem, hogy a műfaj megköveteli a rendkívül pontos kidolgozottságot, amire egyébként más darabjaimban is törekszem -
mondta a Független Hírügynökségnek Szirtes Tamás. A rendező az előadást nemcsak a krimirajongóknak, hanem általában a színházszerető közönségnek ajánlja. Mint mondta: a színház varázslatos műfaj, a játék birodalma: a fizikai, szellemi, érzelmi, képzeletbeli játéké. És az Ördöglakat minden tekintetben igazi színház - fogalmazott.

A váratlan fordulatokban bővelkedő bűnügyi játék egyik főszerepét a fiatal tehetség, Nagy Sándor kapta, akit elsősorban musical színészként és az Adagio együttes énekeseként ismer a közönség. Ezúttal azonban egy hangot sem énekel a Thália Színházban. Nagy Sándor elmondta: óriási megtiszteltetés, hogy ismét Gálvölgyi János partnere lehet, és hatalmas kihívásnak tartja, hogy megkapta ezt a prózai feladatot. A krimiben két órán keresztül meg kell tartanunk a feszültséget és a nézők figyelmét, ami minden színésznek óriási feladat. Ugyanakkor úgy látja, hogy ha jól végzik a munkájukat, akkor az Ördöglakat a közönségnek is agymunka lesz. Ha a nézők hagyják magát sodródni és bekapcsolódik az eseményekbe, akkor a krimi közben egy pillanatig sem fognak unatkozni - tette hozzá Nagy Sándor.

Az Ördöglakat (Mesterdetektív) című előadás a Thália Színház és a Madách Színház közös
produkciója.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!