Budapest hírei

2011.01.10. 12:27

Közterület-felügyelők igazoltathatnak holnaptól több BKV-járaton is

<p>A BKV ellenőrein kívül közterület-felügyelők is dolgoznak keddtől néhány fővárosi BKV-járaton. A bliccelőket akarják így hatékonyabban kiszűrni.</p>

A BKV, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ keddi közös közleménye szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy és így igazoltathat is.

Január 11-től a közterület-felügyelők is részt vesznek a jegyellenőrzésben néhány BKV-járaton. A BKV, a Fővárosi Közterület-felügyelet és a Budapesti Közlekedési Központ közös közleménye szerint erre azért van szükség, mert a BKV járatain becslések szerint az utasok 13 százaléka bliccel, ami évente átlagosan körülbelül 10 milliárd forinttal csökkenti a közlekedési cég bevételeit.

A közlemény szerint a közterület-felügyelő hivatalos személy és így igazoltathat is, így a bliccelők nem tudnak fiktív adatok bemondásával kibújni a büntetés alól. A cégek közötti megállapodás alapján január 11-től 3 hónapos próbaidőre alkalmaznak közterület-felügyelőket. Őket már kiképezték és a BKV-ellenőrökkel közösen dolgoznak majd. Egyelőre csak a Rákóczi úton közlekedő autóbuszjáratokon és a 4-es és 6-os villamosok teljes vonalán.

- Független Hírügynökség -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!