Borsodnádasd hírei

2016.02.24. 14:18

Tovább fejlődhet, épülhet Borsodnádasd

Borsodnádasd - A költségvetési rendeletet is elfogadta legutóbbi ülésén Borsodnádasd képviselő-testülete.

Borsodnádasd - A költségvetési rendeletet is elfogadta legutóbbi ülésén Borsodnádasd képviselő-testülete.

Az előterjesztésből kiderült, hogy a város gazdálkodását ebben az évben is az intézményhálózat, a városüzemeltetés működőképességének megtartása, valamint a település fejlődését szolgáló fejlesztések előkészítése, elindítása és megvalósítása határozza meg.

– A költségvetési rendelet összeállításánál a legfontosabb szempont az volt, hogy a kötelező feladatok ellátását zavartalanul biztosítsuk – mondta el a tanácskozáson Kormos Krisztián, Borsodnádasd polgármestere. – Emellett természetesen igyekszünk, hogy az önként vállalt vállalásoknak is eleget tudjunk tenni ebben az esztendőben. A korábban elkészült tervekkel várjuk a pályázati kiírások megjelenését, amelyek a saját fejlesztési forrásainkat kiegészítve segítik elő a város további fejlődését.

Az ülésen az is elhangzott, hogy rövidesen kiosztják a lakosság részére a Sajó-Bódva Völgye és Környéke Hulladékkezelési Önkormányzati Társulás által beszerzett gyűjtőedényeket. Háztartásonként két darabra lehet számítani, amely lehetővé teszi a szelektív és a hagyományos gyűjtést is.

A törvény arról rendelkezik, hogy az egyedül élőknek a 60 literes edényzet után – igény esetén – díjfizetési kedvezmény jár, amelyhez a szükséges igazolást az önkormányzattól kell beszerezni.

Civileknek kétmillió

Arról is szó volt a tanácskozáson, hogy a korábban biztosított szociális tűzifa támogatására szánt keretet felhasználta a lakosság, a további igényeket ezen a télen már nem tudja teljesíteni az önkormányzat. A civil szervezetek támogatására idén 2 millió forintot szán a város, amelynek a pályázati kiírása márciusban jelenik majd meg.

A testület elfogadta a Borsodnádasdi Közösségi Ház és Könyvtár idei rendezvénynaptárát is, amelyből kiderül, hogy idén is érdekes és sokszínű programokkal várják az érdeklődőket.

- ÉM-ME -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!