BOON Sziréna

2019.04.09. 07:59

Kővel és késsel végeztek vele Sajószentpéteren

Miskolc, Sajószentpéter - Előzetesben a pár, akik a gyanú szerint megölték egyikük nagyapját Sajószentpéteren.

Miskolc, Sajószentpéter - Előzetesben a pár, akik a gyanú szerint megölték egyikük nagyapját Sajószentpéteren.

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított férfi – aki a sértett unokája volt – és az unoka élettársa április 4-én, 21 óra körüli időben betörtek az idős férfi otthonába, hogy tőle pénzt szerezzenek. Miközben értékek után kutattak a lakásban, az egyik szobában rátaláltak az alvó sértettre. Ekkor, félve, hogy az idős férfi felébred és felismeri őket, először egy nagyobb követ dobtak annak fejére, majd több késszúrással végeztek vele. A sértett a bántalmazás miatt még a helyszínen elhunyt.

A gyanúsítottakkal szemben nyereségvágyból, védekezésre képtelen személy sérelmére elkövetett emberölés gyanúja miatt indult eljárás, mely miatt bűnösségük megállapítása esetén 10 évtől akár életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethetők. A kiszabható büntetés mértéke alapján feltehető, hogy a gyanúsítottak megszöknének, elrejtőznének a hatóságok elől vagy a tanúk esetleges befolyásolásával veszélyeztetnék a bizonyítást. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsítottak egzisztenciális helyzete is arra enged következtetni, szabadlábon hagyásuk esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követnének el. A bíróság ezek alapján enyhébb kényszer­intézkedés alkalmazására nem látott lehetőséget, így a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el május 8-ig. A gyanúsítottak és védőik fellebbezést jelentettek be.

ÉM


[related-post post_id="4195976"]

[related-post post_id="4195905"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!