BOON Sziréna

2019.04.04. 16:14

Idős, beteg embert keresett, hogy meglophassa Ózdon

Ózd - Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen kifosztás bűntette miatt.

Ózd - Az Ózdi Járási Ügyészség vádat emelt egy 23 éves férfi ellen kifosztás bűntette miatt.

A vádlott elhatározta, hogy kifigyel olyan idős személyt, akinek életkorából vagy rossz egészségi állapotából adódó figyelmetlenségét kihasználhatja, így bizalmába férkőzve bejut a lakásába, és onnan készpénzt vagy értéktárgyat tulajdonít el.

Ennek megfelelően 2018. augusztusában egy délelőtti órában Ózdon követni kezdett egy 70 éves nőt, aki egy általa gondozott idős nőt kísért annak lakására. A vádlott becsengetett a lakásba, és az ajtót nyitó sértettnek fiktív néven, közüzemi szolgáltató alkalmazottjának adta ki magát, és a szolgáltató felé fennálló tartozásra hivatkozva bement az előszobába.

A sértett nő közölte, hogy ő csak gondozó, ezért kérte a vádlottól, hogy adjon telefonszámot, amin ellenőrizheti, hogy valóban a szolgáltató küldte-e. A vádlott erre egy kitalált telefonszámot közölt, és amíg az egyébként a jobb szemére erősen látássérült sértett arra koncentrált, hogy felírja, a vádlott a szobából eltulajdonította mobiltelefonját az abban lévő akkumulátorral és memóriakártyával együtt, 35 ezer forint értékben, majd arra hivatkozva, hogy az igazolványát felhozza a kocsiból, távozott.

A nyomozók a telefonkészüléket lefoglalták, és később kiadták a sértettnek. Az ügyészség a vádlottal szemben felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!