BOON Sziréna

2019.04.01. 08:32

Háztető, üzlethelyiség, fű és autógumi is égett

Miskolc - Rengeteg munkája akadt a hét végén megyénk tűzoltóinak.

Miskolc - Rengeteg munkája akadt a hét végén megyénk tűzoltóinak.

Szombaton egy ikerház egyik lakásának három szobájában ütött ki tűz az ónodi Honvéd utcában. A tiszaújvárosi hivatásos tűzoltók oltották el a lángokat, és két gázpalackot is kimentettek a lángok közül. A lakókat hozzátartozóknál szállásolták el. Ugyancsak egy lakóház teteje égett Bükk­ábrányban a Petőfi úton. A mezőkövesdi tűzoltók sikeresen avatkoztak közbe. A tűzeset során senki sem sérült meg.

Sajóivánkán mintegy ötszáz négyzetméteren kapott lángra a száraz fű. A lángok átterjedtek két lakatlan faházra, amelyek teljesen leégtek. A száraz fű és a nád okozott gondot Edelény határában, a Borsvezér út közelében. A tűz lakóházakat is veszélyeztetett. A nagy erőkkel kivonuló kazincbarcikai és a szendrői tűzoltók megakadályozták a lángok továbbterjedését.

Öt hektáron

Kigyulladt egy üzlethelyiség tetőszerkezete Abaújszántón. Az encsi és a szerencsi tűzoltók előbb körülhatárolták a tüzet, majd eloltották a lángokat. Vasárnap kapott lángra a száraz fű, valamint egy elhagyatott telephelyen autógumik is égtek Sajószentpéteren. A kazincbarcikai hivatásos tűzoltók két vízsugárral fékezték meg a lángokat. Ugyanekkor Szalonnán öt hektáron szárazfű-tüzet fojtottak el a tűzoltók.

Péntektől egyébként ismét országos tűzgyújtási tilalom lépett életbe.

ÉM


[related-post post_id="4187141"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!