BOON Sziréna

2019.04.05. 08:29

Halálra gázolta a motorost Ózd határában

Miskolc, Ózd - Áttért a szemközti sávba, ahol esélye sem volt az érkező segéd­motorosnak.

Miskolc, Ózd - Áttért a szemközti sávba, ahol esélye sem volt az érkező segéd­motorosnak.

Előkészítő ülésen felfüggesztett fogházbüntetésre ítélte az Ózdi Járásbíróság azt a férfit, aki 2018 májusában Ózd határában halálos közlekedési balesetet okozott.

Az ítélet szerint a vádlott – utasával együtt – Ózdról Arló felé a 25. számú főúton közlekedett autójával, amikor egy kanyarból kihaladva áttért a szemközti sávba és 70-72 kilométer/órás sebességgel összeütközött a szemből 35-40-nel érkező segédmotoros kerékpárossal. A motoros az autó első szélvédőjének, majd tetőlemezének csapódott, és a jármű felett átrepülve az úttestre zuhant. A sértett olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy néhány órával később, a kórházba szállítását követően elhunyt.

A vádlottal szemben halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt indult eljárás. A bűncselekmény elkövetését beismerte, a tárgyalásról lemondott. A bíróság az előkészítő ülésen másfél év fogházbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 év próbaidőre felfüggesztette. A férfit 2 és fél évre eltiltották a közúti járművezetéstől. Enyhítő körülmény volt a vádlott kifogástalan közlekedési előélete, továbbá az, hogy őszinte megbánást tanúsított, a sértett hozzátartozóitól bocsánatot kért, és egy kiskorú gyermekről gondoskodik. Az ítélet jogerős.

ÉM


[related-post post_id="3860636"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!