BOON Sziréna

2019.03.02. 08:49

Több tucat tűzeset, öt halott november óta Borsodban

Borsod-Abaúj-Zemplén - Öten vesztették életüket megyénkben lakástűzben az elmúlt hónapokban.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Öten vesztették életüket megyénkben lakástűzben az elmúlt hónapokban.

Rengeteg tűzeset történt megyénkben a fűtési időszakban. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság hírarchívumában november és február között csaknem ötven olyan esetet számoltunk össze, ahol tűz miatti riasztáshoz kellett vonulnia a tűzoltóknak.

Két olyan esetet találtunk (november 24-én Ózdon és február 19-én Miskolcon), ahol füstmérgezéssel szállítottak kórházba az érintetteket, és négy alkalommal égési sérüléseket szenvedett egy vagy több személy (december 23-án Szomolyán, január 3-án Monokon, január 10-én Igriciben és február 21-én Göncön).

Öt halálos lakástűz történt. Sajólászlófalván még tavaly november 20-án egy kiégett családi ház oltását követően találtak egy holttestet a lakás ajtajában. Január 2-án Kazincbarcikán az Egressy Béni úton történt halálos lakástűz, ott a nyolcadik emeleten felhalmozott háztartási hulladék kapott lángra. Sárospatak külterületén január 9-én találtak holttestet egy kiégett garázsban, Putnokon pedig egy lakóházban vesztette életét egy ember.

Gyűjtenek Ádámka családjának

Legutóbb pedig február 25-én Miskolcon, a Forgács Antal utcában égett ki egy lakás, itt egy óvodáskorú kisgyermek halt meg.

A ház teljesen kiégett, a családnak gyűjtést indított Szécsényi Marianna, a helyi önkormányzati képviselő és a TündérPakk Alapítvány. Holnap 9 és 12 óra között személyesen is várják az adományokat Miskolc-Szirmán, az Apostol Bertalan téren, az ABC-vel szemben.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!