BOON Sziréna

2019.03.29. 13:09

Több mint 410 millió forint adóhiányt okoztak Miskolcon

Miskolc - Fiktív számlák kibocsátására alapítottak céget.

Miskolc - Fiktív számlák kibocsátására alapítottak céget.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte a letartóztatását annak a férfinak, akivel szemben költségvetési csalás és hamis magánokirat felhasználása miatt indult eljárás. A gyanú szerint a férfi és társa 2016-ban gazdasági társaságot hozott létre azzal a céllal, hogy az valótlan tartalmú, általános forgalmi adót tartalmazó kereskedelmi számlákat bocsásson ki a saját, illetve az ismerőseik érdekeltségi körébe tartozó gazdasági társaságok felé. A fiktív számlákat kibocsátó társaság a számlák ellenértékét megkapta, majd tovább utalta egy szlovákiai székhelyű társaság magyar bankszámlájára, ahonnan az összeget készpénzben rendszeresen felvették. A gyanúsított cselekményével tettesként több mint 170 millió forint, bűnsegédként több mint 240 millió forint adóhiány okozásában működött közre.

Tíz évet is kaphat

Amennyiben a férfi bűnösségét megállapítják, 10 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható. A bíróság álláspontja szerint a várható büntetés miatt tartani lehet attól, hogy a hatóság elől megszökne, elrejtőzne, jelenléte az eljárásban nem lenne biztosítható, ugyanakkor a nyomozás még folyamatban van, további bizonyítási cselekmények várhatóak, ezért a gyanúsított letartóztatását rendelte.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!