BOON Sziréna

2019.03.02. 12:34

Prostituáltként futtatták a még kiskorú lányt Ózdon

Ózd - Kerítés és gyermekprostitúció miatt indult az eljárás.

Ózd - Kerítés és gyermekprostitúció miatt indult az eljárás.

Az ügy négy fővádlottja Ózdon egy háztartásban élt, a másodrendű vádlott édes- illetve nevelőanyaként a családfő szerepét töltötte be. A harmadrendű vádlott megismerkedett egy kiskorú lánnyal, akit meghívott magukhoz, hogy lakjon náluk. Az anya ezt megengedte, de ellenszolgáltatást kért, amelyet a sértettnek prostitúciós tevékenységgel kellett megkeresnie. A lány mintegy 30 személlyel végzett szexuális cselekményt a kuncsaftok lakásán vagy pedig egy ózdi romos házban, ahova elkísérték, felügyelték. A pénzt a sértett helyett is ők vették át. Vádlottak a kuncsaftok is, akik tudták a lány életkorát.

Két ítélet született

A negyedrendű vádlott, aki a család tagjaként közreműködött a prostitúciós tevékenység elősegítésében, illetve a nyolcadrendű vádlott, aki az egyik kuncsaft volt, az előkészítő ülésen beismerő vallomást tettek.

Az eljáró bíróság a vallomásokat elfogadta és ítéletet hozott: a negyedrendű vádlottat kerítés és gyermekprostitúció kihasználása miatt 3 év szabadságvesztésre és 3 év közügyektől eltiltásra, míg a nyolcadrendű vádlottat gyermekprostitúció kihasználása miatt 200 óra közérdekű munka büntetésre ítélte. A többi vádlottal szemben a bíróság március 21-én 10 órakor tart tárgyalást.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!