BOON Sziréna

2019.03.27. 09:37

Parkoló autókat tört fel Miskolcon

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki két hét alatt öt gépkocsit fosztott ki.

Miskolc - Letartóztatták a férfit, aki két hét alatt öt gépkocsit fosztott ki.

Április 26-ig rendelte el a Miskolci Járásbíróság nyomozási bírája annak a férfinak a letartóztatását, aki a gyanú szerint Miskolcon, az utcán parkoló autókból lopott el pénzt és különféle használati tárgyakat: GPS-t, elemlámpát, parfümöt, gyógyszert és hajófelszerelést.

Észrevették, elfutott

A rendelkezésre álló adatok szerint a férfi márciusban Miskolc különböző részein öt parkoló autót feltört, majd onnan különféle tárgyakat vett el, mellyel mintegy 150 ezer forint kárt okozott. A gyanúsítottat az egyik autó tulajdonosa érte tetten. Amikor a férfi az autóban ülve észrevette, hogy a sértett kinyitotta az ajtót, elfutott a helyszínről.

A gyanúsítottal szemben lopás miatt indult eljárás. A férfi a cselekményt felfüggesztett szabadságvesztés hatálya alatt követhette el. A kiszabható büntetés mértékére és arra tekintettel, hogy a felfüggesztett büntetés végrehajtása várható, mindezek alapján feltehető, hogy a férfi megszökne, elrejtőzne a hatóságok elől. A bíróság álláspontja szerint a gyanúsított életmódja is arra enged következtetni, hogy szabadlábon hagyása esetén újabb szabadságvesztéssel büntetendő bűncselekményt követne el, de akár a bizonyítást is veszélyeztetné a még fel nem talált tárgyi bizonyítási eszközök megsemmisítésével, elrejtésével. A fenti indokokra tekintettel a bíróság nem látott lehetőséget enyhébb kényszerintézkedés alkalmazására, így a gyanúsított letartóztatását rendelte el. A bíróság döntése jogerős.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!