BOON Sziréna

2019.03.25. 07:19

Egy éven keresztül árusította a marihuánát Miskolcon és Budapesten

Budapest, Miskolc - Kábítószer-kereskedelem és kábítószer-­birtoklás miatt indult eljárás.

Budapest, Miskolc - Kábítószer-kereskedelem és kábítószer-­birtoklás miatt indult eljárás.

A meggyanúsított férfi 2017 novembere és 2018 novembere között összesen 9 alkalommal alkalmanként 50 gramm marihuánát adott el egy férfinak Miskolcon és Budapesten. A gyanúsított az elfogását megelőzően a főváros területén több alkalommal, saját használatra is vásárolt marihuánát és kokaint.

Ha a bűnösségét megállapítják, akár 8 évig tartó szabadságvesztés is kiszabható, így a bíróság szerint megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsított szabadlábon hagyása esetén a várható büntetéstől félve megszökne, elrejtőzne. Mivel külföldi tartózkodási hellyel rendelkezik, ez a veszély különösen fennáll. A nyomozás adataiból kitűnően a kábítószerrel kapcsolatba hozható személyek feltérképezése még tart, ennek függvényében további nyomozati cselekmények lehetségesek. A bíróság szerint a férfi szerteágazó kapcsolatrendszere is arra enged következtetni, hogy megpróbálná meghiúsítani a nyomozás eredményességét. Az eddigi adatok alapján a férfi megélhetését részben bűncselekmény elkövetése útján biztosította, ezért tartani lehet attól is, hogy a kábítószer-kereskedelmet folytatná.

A bíróság ezért a gyanúsított letartóztatását rendelte el 2019. április 22-ig. A végzés nem jogerős, a gyanúsított és védője fellebbezett.

ÉM-HI

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!