BOON Sziréna

2019.02.18. 12:29

Táskájáért támadták meg az ózdi asszonyt

Miskolc, Ózd - Némiképp enyhítették a két rabló ítéletét a másodfokú eljárásban.

Miskolc, Ózd - Némiképp enyhítették a két rabló ítéletét a másodfokú eljárásban.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa jogerős ítéletet hozott azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik Ózdon, a nyílt utcán támadtak rá a sértettre.

A vádlottak 2017. december 3-án Ózdon egy forgalmasnak mondható útszakaszon figyeltek fel a hazafelé tartó asszonyra. Megközelítették a sértettet, majd két oldalól közrefogták, hogy megszerezzék a nála lévő táskát és szatyrot. Az asszony vállán lévő táskát lerántották egy hirtelen mozdulattal, melytől a sértett elesett. A földön fekvő nő próbálta ugyan magához szorítva menteni az értékeit, de kitépték a kezéből.

Enyhítésért fellebbeztek

A vádlottak elmenekültek a táskában lévő iratokkal, mobiltelefonnal és készpénzzel, melyek értéke összesen 46 ezer forint volt. Az elsőfokú bíróság rablás elkövetése miatt az elsőrendű vádlottat 8 év, míg a másodrendűt 10 év fegyházbüntetésre ítélte, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek. A másodfokú bíróság a vádlottak büntetését enyhítette 6 illetve 8 évre.

ÉM


[related-post post_id="4141377"]

[related-post post_id="4138656"]

[related-post post_id="4122296"]

[related-post post_id="4120552"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!