BOON Sziréna

2019.02.20. 11:05

Szakértőkkel bizonyítanák, hogyan történt az aszalói gyilkosság

Miskolc, Aszaló - Nyolc év börtönt indítványozott az ügyészség az élettársát leszúró fiatal nőre.

Miskolc, Aszaló - Nyolc év börtönt indítványozott az ügyészség az élettársát leszúró fiatal nőre.

Előkészítő tárgyalást tartott a Miskolci Törvényszék annak a fiatal nőnek az ügyében, aki tavaly húsvétkor megölte élettársát.

A dr. Zelenáné dr. Rácz Gabriella ügyész által ismertetett vád szerint B. Izabella egy házban élt élettársával, két gyermekükkel, a szülőkkel és rokonokkal. Hullámzó érzelmi kapcsolatuk volt, többször tettlegességig fajuló vita tört ki a pár közt pénz és féltékenység miatt.

Tavaly április másodikán, húsvét hétfőn a fiatal pár délelőtt italozott a szomszédokkal, délelőtt tizenegykor hazamentek megetetni a gyerekeket, majd visszatértek az ünneplésre, s csak kora délután mentek otthonukba. Délután fél ötkor a sértett kiment fát vágni az udvarra, ám a balta szétesett, ezért a konyhából magához vett egy kést, hogy befaragja a baltanyelet. Az ingerült sértettől a vádlott elvette a kést, majd a bejárati ajtó előtt letette. Kihozta a házból a két éves kislányt, aki előbb az udvaron játszott, majd kiment az útra. A sértett egy deszkával a kezében ment a kislány után és hangosan szidta. A vádlott elvette tőle a deszkát és hátba vágta vele, majd fölvette a 31 centiméter pengehosszúságú kést a lépcsőről, s előbb a bal karján, majd a mellkasán szúrta meg. A fiatal férfi levette a pulóverét, s még a házba ment, ott esett össze és halt meg a 14 centiméter mély szúrás következtében föllépő szívfojtás miatt. A sértetten ezen kívül testszerte - különösen arcán, homlokán, nyaka elülső részén - voltak zúzódások, horzsolások.

Az eseménynek nem volt szemtanúja. Az ügyész szerint a vádlott több, egymásnak ellentmondó vallomást tett, de összességében részlegesen beismerte tettét. Az ügyészség nyolc év börtönbüntetést (feltételes szabadlábra helyezés lehetőségével), közügyektől eltiltást ajánlott.

A vádlott az előkészítő ülésen nem ismerte el a vádiratnak megfelelően a cselekményt, így az ügyben április 3-án megkezdődnek a tárgyalások. Ügyvédje kérte a szakértők tanúként való meghallgatását.

Dr. Bérczes Tamás ügyvéd elmondta, védence nem fogadja el a nyolc év börtönt, s nem ismeri el, hogy a cselekmény úgy történt, ahogyan a vádiratban áll. Nem zárható ki, hogy másképpen zajlottak az események, ezért feltétlenül szükséges a bizonyítás, hogy ténylegesen tisztázható legyen a cselekmény,s annak megfelelően szankcionálják.

Fennállhat a jogos védelmi helyzet, dulakodás előzte meg a sajnálatos szúrást, a vádlott védekezni kényszerült, a saját élete védelme miatt használhatta az eszközt. Ezért indítványozták a szakértők meghallgatását, hiszen a sebből visszakövetkeztethető, mi zajlott a szúrás előtt.

Tóth Balázs


[related-post post_id="4112355"]

[related-post post_id="3818332"]

[related-post post_id="3815784"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!