BOON Sziréna

2019.02.18. 11:04

Ingatlanokat is megszereztek a mérai uzsorások

Méra, Miskolc - Százszázalékos kamatra adtak kölcsön a rászoruló családoknak.

Méra, Miskolc - Százszázalékos kamatra adtak kölcsön a rászoruló családoknak.

Az Encsi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a házaspárnak az ügyében, akik úgy nyújtottak kisebb összegű kölcsönöket a nehéz helyzetben lévő mérai családoknak, hogy néhány hónappal később annak kétszeresét kellett visszafizetniük.

A bíróság megállapította, hogy a vádlottak 2015. januártól kezdődően, körülbelül egy éven át kisebb összegekben adtak pénzkölcsönöket a Mérán élő sértetteknek. Az egyik családdal abban egyeztek meg, hogy a kölcsönadott 80 ezer forintot négy hónap alatt fizetik vissza, havi 40 ezer forintos részletekben. Ugyanilyen feltételekkel egyeztek meg a másik sértett családdal, amikor azoknak a 60 ezer forintos kölcsönt 12 hónap alatt 120 ezer forint értékben kellett visszaadniuk.

Az egyik adós azonban nem tudta fizetni a magas részleteket, így arra is rákényszerítették, hogy színlelt adásvételi szerződést kössenek fedezetül a kapott kölcsönért. Az adásvételi szerződésben szereplő egymillió kétszázezer forintos vételárat nem adták át a vádlottak, ugyanakkor az ingatlan a nevükre került.

A járásbíróság a vádlottakat uzsora és közokirat-hamisítás elkövetése miatt ítélte el, melyért mindkét vádlott részére 2 év próbaidőre felfüggesztett 1 év 8 hónap börtönbüntetést szabott ki. Az ítélet nem jogerős.

ÉM


[related-post post_id="3974621"]

[related-post post_id="3973741"]

[related-post post_id="3740932"]

[related-post post_id="3525935"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!