BOON Sziréna

2019.01.16. 15:56

Trágárul szidalmazta az intézkedő rendőröket Ároktőn

Ároktő – Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy ároktői férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség.

Ároktő – Becsületsértés vétsége miatt emelt vádat egy ároktői férfival szemben a Tiszaújvárosi Járási Ügyészség.

Ittasan közlekedett a kerékpárjával az 53 éves vádlott 2018. december 3-án este 10 óra körül Ároktő belterületén. A Tiszaújvárosi Rendőrkapitányság járőrei a vádlott bizonytalan mozgását látva a szolgálati gépkocsival követni kezdték, majd fény és hangjelzést követően többször felszólították, hogy álljon meg, mivel intézkedni szeretnének vele szemben.

Nem állt meg

A vádlott mindezek ellenére nem állt meg, hanem hazafelé vette az irányt. A rendőrök végül a lakásának közvetlen közelében igazoltatták és felszólították, hogy fújja meg az alkoholszondát. A férfi erre nem volt hajlandó, ehelyett trágár, durva, rendőri mivoltukat lealacsonyító kifejezéseket használva szidalmazni kezdte a két járőrt és ezzel előállítása során, a szolgálati gépkocsiban sem hagyott fel.

A férfi beismerte tettét, melyet azzal indokolt, hogy gyűlöli a rendőröket, mert a vele haragos viszonyban lévő apósa is rendőrként dolgozott.

Az ügyészség a vádlottal szemben büntetővégzés meghozatalával, közérdekű munka büntetés kiszabására tett indítványt a Tiszaújvárosi Járásbíróságnak, így az ügyben egy hónapon belül ügydöntő határozat szü­lethet.

ÉM


[related-post post_id="4108221"]

[related-post post_id="4102280"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!