BOON Sziréna

2019.01.18. 09:14

Nem volt jó ötlet menekülni a rendőrök elől Domaházán

Domaháza - Sok akciófilmet nézett a tévében és megpróbálta lekoppintani.

Domaháza - Sok akciófilmet nézett a tévében és megpróbálta lekoppintani.

Az Ózdi Járásbíróság ítéletet hirdetett annak a férfinak az ügyében, aki Domaházán, a lakásának udvarán akadályozta meg, hogy a rendőrök elvigyék a körözés alatt álló barátnőjét. A vádlott domaházi otthonában rejtegette még fiatalkorú barátnőjét, akit eltűnése miatt keresett a hatóság. A rendőrök váratlanul jelentek meg az ingatlannál, és a nőt a vádlott házának udvarán elfogták. Az előállítása közben azonban, amikor a kocsihoz akarták kísérni, a férfi egy hirtelen mozdulattal ellökte barátnőjét a rendőrök mellől, majd rá is kiáltott, hogy szaladjon. A rendőrök ezt követően üldözőbe vették a nőt és a vádlottat is. Menekülés közben a férfi azzal próbálta megakadályozni elfogásukat, hogy az udvari kapuhoz érve rácsapta azt az őket követő rendőrre, aki – mivel megállni már nem tudott – átesett azon.

Megbánta tettét

A rendőr nem szenvedett sérülést. A vádlottat hivatalos személy elleni erőszak miatt ítélte el a járásbíróság, amiért 1 év börtönt szabott ki – végrehajtásában 3 évi próbaidőre felfüggesztve azt. A büntetés kiszabása során enyhítő körülményként értékelte a bíróság, hogy a vádlott beismerte a cselekmény elkövetését és meg is bánta azt. A bíróság ítélete nem jogerős, az ügyész gondolkodási időt kért.

ÉM


[related-post post_id = "3810025"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!