BOON Sziréna

2019.01.14. 14:28

Klopfolóval feszítették rá az ajtót az idős nőre Ongán

Onga - Letartóztatták a testvérpárt, akik házában törtek rá az egyedül élő 80 éves asszonyra.

Onga - Letartóztatták a testvérpárt, akik házában törtek rá az egyedül élő 80 éves asszonyra.

A rendelkezésre álló adatok szerint egy testvérpár január 7-én a késő esti órákban az Ongán egyedül élő idős asszony házához ment, maszkot húztak a fejükre, majd klopfolóval kifeszítették az ajtót. A sértett a zajra kilépett a szobából, a férfi a földre szorította, és felszólította, hogy „adja át a pénzt”. Az idős nő félelmében odaadta a pénztárcájában lévő 9 ezer forintot és aranyfülbevalóját. Mindeközben a rablópáros nőtagja a házban további értékek után kutatott. Miután mást nem találtak, távoztak a helyszínről.

Rablás miatt…

A gyanúsítottakkal szemben rablás és magánlaksértés bűntette miatt indult eljárás. Bűnösségük megállapítása esetén a fiatalkorú gyanúsított 5 évig, míg felnőttkorú társa akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A bíróság álláspontja szerint a kiszabható büntetés mértékére figyelemmel megalapozottan feltehető, hogy a gyanúsítottak elszöknének vagy elrejtőznének a hatóságok elől. Feltehető továbbá, hogy a gyanúsítottak szabadlábon hagyásuk esetén összebeszélnének, vagy a sértett esetleges megfélemlítésével veszélyeztetnék a bizonyítást. A gyanúsítottak esetében a bűnismétlés veszélye is fennáll. A bíróság a gyanúsítottak letartóztatását rendelte el.

ÉM


[related-post post_id="4103124"]

[related-post post_id="4104603"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!