BOON Sziréna

2019.01.21. 07:03

Halálos baleset a geleji pihenőnél

Gelej - Több személyautó ütközött össze 2019. január 21-én 4 óra 45 perckor az M3-as autópálya 141-es kilométerénél, a Budapest felé vezető sávokban.

Gelej - Több személyautó ütközött össze 2019. január 21-én 4 óra 45 perckor az M3-as autópálya 141-es kilométerénél, a Budapest felé vezető sávokban.

Az elsődleges adatok szerint a balesetben több személy megsérült.

Az érintett útszakaszt a mentés és a helyszínelés idejére a rendőrök teljesen szélességében lezárták. A sztrádáról lehajtani Emődnél, az M30-as autópálya 5. kilométerszelvénye után lehet, a főváros irányába haladók Mezőkeresztesnél térhetnek vissza az M3-as autópályára. Adta hírül a rendőrség.

A munkatársunk elsődleges információi szerint 8 jármű ütközött. Egy orosz kamion indult a geleji pihenőhelyről Budapest irányában, amikor egy Lancia hátulról belehajtott a teherautóba. A balesetben nagy szerepe volt a rossz látási viszonyoknak, mivel a reggeli órákban köd volt. Az ütközés után a Lancia bepördült a belső sávba, ahol egy svájci rendszámú autónak ütközött, majd láncreakcióban több kocsival is csattant. Ezek után az árokban kötött ki a Lancia, amiben az utazók közül hárman meghaltak: egy személy a helyszínen, ketten a kórházba szállítás közben. Egy másik embert életveszélyes állapotban szállítottak kórházba.

A többi, balesetben érintett autóból három felnőttet és egy két hónapos csecsemőt szállítottak kórházba a mentők könnyű sérüléssel.

Két életveszélyes sérült került a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórházba, egyikük életét a szakszerű orvosi beavatkozások ellenére sem sikerült megmenteni. A másik beteget jelenleg is az intenzív osztályon kezelik.

A rendőrség feloldotta a teljes útzárat.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!