BOON Sziréna

2019.01.18. 14:27

Bíróságon az emberöléssel vádolt aszalói asszony ügye

Aszaló - Húsvéthétfőn szúrta le az élettársát aszalói házuk udvarán a nő.

Aszaló - Húsvéthétfőn szúrta le az élettársát aszalói házuk udvarán a nő.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésre tűzte ki annak a fiatal nőnek a büntetőügyét, aki a vád szerint tavaly húsvétkor aszalói házuk udvarán mellkason szúrta élettársát, minek következtében a férfi életét vesztette.

Veszekedtek, verekedtek

A vádlott nő és élettársa Aszalón éltek együtt, a családban közösen nevelték két gyermeküket. Húsvéthétfőn mindketten alkoholt fogyasztottak, ittasságuk miatt a nap folyamán többször veszekedtek, a vita alkalmanként tettlegességbe torkollott. Délután a sértett az udvaron fát aprított, miközben kétéves gyermeke is az udvaron játszott.A kislány kiment az utcára, a férfi egy deszkával a kezében utána ment és leszidta a gyermeket. A vádlott elvette a sértettől a fadarabot, azzal élettársa hátára ütött, majd egy 31 cm hosszúságú kést vett magához, mellyel mellkason szúrta a férfit. A sértett a helyszínen életét vesztette.

A letartóztatásban lévő vádlottal szemben emberölés miatt indult büntetőeljárás, mely cselekmény akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. Mivel a kiszabható büntetés mértéke miatt reális a veszélye a vádlott szökésének, ezért a Miskolci Törvényszék továbbra is fenntartotta a nő letartóztatását.

A bíróság 2019. február 20–án tart előkészítő ülést az ügyben.

ÉM


[related-post post_id="3818332"]

[related-post post_id="3815784"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!