BOON Sziréna

2018.12.17. 12:08

Videó: „Adventi kavar” - Szemben, záróvonalon át a rendőrség újabb felvételén

Miskolc - Újabb döbbenetes videóval hívja fel a figyelmet baleseti veszélyforrásra a rendőrség.

Miskolc - Újabb döbbenetes videóval hívja fel a figyelmet baleseti veszélyforrásra a rendőrség.

Ahogy beszámoltunk már róla, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság videósorozattal hívja fel a közlekedők figyelmét azokra a szituációkra, tipikus hibákra, amelyek a legtöbbször balesethez vezetnek.

Több szabálysértés

A videókat minden esetben az élet írja, ugyanis a kamerával felszerelt rendőrautók felvételeit teszik közzé, amelyeken láthatunk már kis híján zebrán gázolósát, a piros lámpán lassítás nélkül áthajtó teherautót, és egyéb veszélyes szituációkat, amelyeket szinte kivétel nélkül Miskolc forgalmasabb csomópontjain rögzítettek. A kisfilmekben a rendőrök azonnal intézkednek, a további veszélyes szituációk megelőzése érdekében.

A legújabb, friss kisfilmen is döbbenetes képsorok peregnek: egy piros személy­autó a Búza tér mellett forgalmas csomópontnál, azzal hívja fel magára a rendőrök figyelmét, hogy annyira rosszul vált sávot, hogy sikerül a szembeforgalomba átmennie, noha jól látható a záróvonal. Ezt követően a rendőrök jelzésére olyan helyen áll meg, ahol nem lenne szabad, tovább tetézve a szabálysértést.

A rendőrség a videóval arra hívja fel a figyelmet, hogy megyénkben is jóval zsúfoltabbak az utak a karácsonyi előkészületek és a bevásárlás időszakában, így a közlekedés még nagyobb odafigyelést igényel a sofőröktől és a gyalogosoktól egyaránt.

Kanyarodás, irányváltás

A rendőrségi tapasztalatok szerint a bekövetkezett közlekedési balesetek többsége a kanyarodási és irányváltoztatási, valamint az elsőbbségadási szabályok be nem tartása, a gyorshajtás, a közúti fényjelző készülékek jelzésének figyelmen kívül hagyása miatt történik. A közlekedési balesetek megelőzése érdekében kérik, hogy a vásárok, bevásárlóközpontok és üzletek környékén a járművezetők és a gyalogosok is fokozott körültekintéssel közlekedjenek a megnövekedett forgalom miatt.

A balesetek további okai, hogy a gépjárművezetők nem az időjárási-, látási- és útviszonyoknak megfelelően vezetik járműveiket. Pedig a figyelemnek is négy évszakosnak kellene lennie!

ÉM-HI


[related-post post_id="4071565"]

[related-post post_id="4069288"]

[related-post post_id="4064037"]

[related-post post_id="4057188"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!