BOON Sziréna

2018.12.18. 16:47

Van gyanúsítottja a bécsi adventi buszt ért 2016-os balesetnek

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, és átadta az iratokat az ügyészségnek.

Miskolc - A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság befejezte az ügy vizsgálatát, és átadta az iratokat az ügyészségnek.

Ahogy arról többször is beszámoltunk, 2016. december 17-én 23 óra 5 perckor, Mezőkövesd térségében történt az – a később tömegszerencsétlenséggé nyilvánított – baleset az M3-as autópálya 132. kilométerszelvényében amelynek több jármű mellett érintettje volt egy a bécsi adventben járt megyénkbeli utazókat hazafelé szállító busz is, amely felborult, és 81 utasából többen elhunytak, illetve sokan megsérültek.

Megcsúszott autó borult

Mint a rendőrségi vizsgálat megállapította, Budapest irányából Nyíregyháza felé közlekedett egy személygépjármű, amely az úttesten megcsúszott, majd a szalagkorlátnak ütközött, ahol kitört a kereke. A balesetet szenvedett autónak egy emeletes autóbusz nekiütközött, amely az ütközést követően felborult. Ezt követően további tíz jármű ütközött még össze a balesetet szenvedett gépjárművekkel, illetve egymással. A baleset következtében összesen 5 személy elhunyt, 16 személynek súlyos, míg további 21 személynek könnyű sérülései keletkeztek.

Két gyanúsított

Az esettel összefüggésben egy 46 éves miskolci nőt, illetve egy 48 éves debreceni férfit halálos tömegszerencsétlenséget eredményező közúti baleset gondatlan okozása vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki gyanúsítottként a rendőrök.

A nyomozás vizsgálati szakaszában a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság a szükséges eljárási cselekményeket elvégezte, és az iratokat a napokban átadta az ügyészségnek.

ÉM


[related-post post_id="3311196"]

[related-post post_id="3310423"]

[related-post post_id="3310067"]

[related-post post_id="3309219"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!