BOON Sziréna

2018.12.09. 14:20

Kifosztották a társra vágyó 90 éves férfit Ózdon

Ózd - Ítéletet hirdetett az Ózdi Járásbíróság azoknak a nőknek az ügyében, akik kifosztották a társkereső hirdetés alapján megismert idős férfit.

Ózd - Ítéletet hirdetett az Ózdi Járásbíróság azoknak a nőknek az ügyében, akik kifosztották a társkereső hirdetés alapján megismert idős férfit.

Látta, hol a tárca

A két, egymással rokonságban álló nő közül az egyik szúrta ki az apróhirdetések között, hogy a sértett élettársat keres. Megbeszélték, felkeresik a férfit, kifigyelik, hol tartja a pénzét és megszerzik tőle. 2017. június 25-én fel is hívták a sértettet, akivel néhány telefonváltást követően még aznap találkozót beszéltek meg. A vádlottak a késő délutáni órákban taxival érkeztek a férfi házához, aki beinvitálta a két nőt az otthonába, akik mint nagymama és annak unokája mutatkoztak be.

Beszélgetni kezdtek, mire gyorsan a pénzre terelték a nők a szót, kétezer forintot kérve a taxi kifizetésére. A sértett, mit sem sejtve a vádlottak tervéről, gyanútlanul elővett az egyik párna alól egy pénztárcát, és abból odaadta a kért összeget, de a két nő látta, hogy egy másik pénztárcát is tart ott a férfi. Így amíg az egyiküket körbevezette a lakásban, a másikuk elemelte a tárcát, amiben 120 ezer forintot talált és vett magához.

A vádlottakat kifosztás elkövetése miatt 1 év börtönbüntetésre ítélte a járásbíróság, melynek végrehajtását 3 évi próbaidőre felfüggesztette. A büntetés kiszabása során figyelembe vette a vádlottak büntetlen előéletét, míg a II. rendű vádlott vonatkozásában azt is, hogy kiskorú gyermekeket nevel. A sértett kára nem térült meg.

ÉM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!