BOON Sziréna

2018.12.02. 12:31

Futottak, kúsztak, lőttek

Sajókápolna - Rendvédelmi és honvédelmi tanintézmények hallgatói mérték össze tudásukat.

Sajókápolna - Rendvédelmi és honvédelmi tanintézmények hallgatói mérték össze tudásukat.

Különleges versenybe csöppentünk Sajókápolnán, annak is az első napjába: rendvédelmi és honvédelmi tanintézmények hallgatói mérték össze tudásukat. (Másnap a felnőttek, azaz fegyveres és rendvédelmi szervek munkatársai versenyeztek.) A Manderka hegyi rendvédelmi körversenyen terepfutás, kúszás, lövészet, homokzsákcipelés, kerékpáros ügyességi feladat is volt a versenyszámok között, de mint megtudtuk, elméleti kérdéseket is kaptak a résztvevők.

Tizenhét csapat állt rajthoz

Gyöngyösi Károlytól, az egyik szervező, a Rendvédelmi Utánpótlás Szakosztály szakmai vezetőjétől megtudtuk, nemcsak megyénkből, de többek között Hajdú-Biharból, Szabolcs-Szatmár-Beregből és Heves megyéből is érkeztek diákok. Három fős csapatok (két fiú és egy lány) nevezhettek, végül 7 versenyszámban 17 csapat állt rajthoz.

Gyöngyösi Károlytól megtudtuk, nem az első alkalom, hogy Sajókápolnát választották helyszínül, hiszen a hegyes-völgyes terep nagyon is alkalmas az ilyen rendezvények megszervezésére.

HM

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!