BOON Sziréna

2018.11.04. 12:21

Szexuális aktusra kényszerítették a gyerekeket Borsodban

Debrecen, Miskolc, Ózd - Jogerősen elítélték szexuális erőszak miatt a perverz párt.

Debrecen, Miskolc, Ózd - Jogerősen elítélték szexuális erőszak miatt a perverz párt.

Az élettársi kapcsolatban élő férfi és nő a nő korábbi kapcsolatából származó kisgyermekeket nevelték együtt. A család lényegében vándorló életmódot folytatott. A pár több alkalommal a gyermekek előtt élt szexuális életet, illetve arra kényszerítették az akkor 8 és 2 éves gyermekeket, hogy szexuális cselekményeket végezzenek.

A férfi – az ügy másodrendű vádlottja – egy alkalommal a kisebbik gyermekkel aktust is létesített, amiről a nő – az első rendű vádlott – is tudott, azonban semmit nem tett annak megakadályozása érdekében.

Az ügy az Ítélőtáblán

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék idén márciusban az első rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlott szülői felügyeleti jogát 3 kiskorú gyermek, illetve a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette. A másodrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélték. A Debreceni Ítélőtábla helybenhagyta az első fokú ítéletet.


Születendő gyermekeit sem nevelheti az anya

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2018 márciusában I. Sz. első rendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 9 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. A törvényszék a vádlott szülői felügyeletei jogát 3 kiskorú gyermek illetve a jövőben születendő gyermekei vonatkozásában megszüntette.

Vándorló életmód

J. I. másodrendű vádlottat folytatólagosan elkövetett szexuális erőszak bűntette és kiskorú veszélyeztetése bűntette miatt 10 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen az ügyész súlyosításért, a vádlottak enyhítésért fellebbeztek.

A bíróság által megállapított tényállás szerint az első rendű vádlott 2013 óta élt élettársi kapcsolatban a másodrendű vádlottal és nevelték az asszony korábbi kapcsolatából született 2 kiskorú gyermeket.

A vádlottak munkahellyel nem rendelkeztek, vándorló életmódot folytattak, rokonoknál, barátoknál, illetve albérletben laktak többnyire Ózdon. Rendkívül rossz szociális körülmények között éltek, elhanyagolt környezetben, alapvető bútorok nélkül. Megfelelő higiénés körülményeik nem voltak, illetve gyakran főzési lehetőségük sem volt.

A család folyamatos vándorlása miatt a családgondozás kivitelezhetetlenné vált. A nagyobbik gyermek 2013-ban kezdte meg az általános iskolát, azonban nem járt rendszeresen, elhanyagolt, gondozatlan volt a külseje, felszerelése hiányos volt, ruházata nem volt az évszaknak megfelelő. A gyermek nem fejezte be az első osztályt. A vádlottak nem biztosították a mindennapi és megfelelő élelmet sem.

A gyerekek előtt

A vádlottak számos alkalommal a gyermekek előtt éltek szexuális életet, illetve arra kényszerítették az akkor 8 és 2 éves gyermekeket, hogy szexuális cselekményeket végezzenek. A másodrendű vádlott egy alkalommal a kisebbik gyermekkel aktust is létesített, amiről az első rendű vádlott is tudott, azonban semmit nem tett annak megakadályozása érdekében és az esetet követően a gyermeket nem vitte orvoshoz. A gyermekeket 2014 októberben emelték ki a családból és kerültek nevelőszülőkhöz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!