BOON Sziréna

2018.11.28. 11:54

Rendőrökre támadtak egy miskolci sörözőben

Miskolc - Jogerőre emelkedett az egyenruhásokat rángató nő büntetése is.

Miskolc - Jogerőre emelkedett az egyenruhásokat rángató nő büntetése is.

Még júniusban hozott ítéletet a Miskolci Járásbíróság abban az ügyben, amelyben egy nő, az élettársa és a fia került a vádlottak padjára, miután egy születésnapi ünneplés végén rendőrökre támadtak egy diósgyőri sörözőben. A vádlottak fellebbezése után most a másodfokon eljáró Miskolci Törvényszék hozott jogerős határozatot.

Vita, majd lökdösődés

Az eset még tavaly februárban történt, a helyszíne pedig egy Árpád utcai söröző volt Miskolcon.

Késő este már csak két vendég tartózkodott ott a pultos és az üzletvezető mellett, amikor betért a háromtagú társaság: egy fiatalember, az édesanyja és az anyuka élettársa. Rendeltek, iszogattak, majd a fiú eltört egy poharat.

Itt kissé homályos az események alakulása, a sörözőiek szerint a társaság kötekedni kezdett, amiért rájuk szóltak, hogy csendesebben vigadjanak, míg a család azt állítja, hogy „beszólásokat kaptak”, melyben etnikai hovatartozást firtató megjegyzések is voltak. A pultos közölte, hogy zárnának, távozzanak, de erre nem voltak hajlandóak.

A vitatkozásnak a rend­őrök megjelenése hivatott volna végett vetni, akiket az üzletvezető értesített, a fiatalember azonban ellenállt a rendőri intézkedésnek, ezért ellene testi kényszert alkalmaztak.

Ekkor lépett színre fia védelmében az anya, aki megpróbálta megakadályozni, hogy a fiát megbilincseljék. Ezért a rendőrök ellene is kénytelenek voltak testi kényszerrel fellépni, amit viszont már az élettárs nem hagyott annyiban, és az egyik rendőrnek ugrott, a karját rángatva, így próbálva kiszabadítani a párját. A rendőrök végül némi elszakadt zubbony és alapos megizzadás árán, a másik két vendég hathatós segítségével legyűrték a harcias családot.

Arányos büntetés

A járásbíróság a vádlottakat 2 év börtönbüntetésre ítélte, melynek végrehajtását 2 évre felfüggesztette. Az ítélettel szemben kizárólag a III. r. vádlott – vagyis a nő – és védője élt fellebbezéssel a büntetés enyhítése érdekében, arra hivatkozással, hogy a vádlottnak nem volt kezdeményező szerepe, ő csak utólagosan kapcsolódott be a cselekménybe.

A másodfokú bíróság szóbeli indokolásában kifejtette: az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás helyes, és tekintettel arra, hogy a nő két rendőrrel szemben lépett fel erőszakosan, a járásbíróság által kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, így azt helybenhagyta.

Az ítélet jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

ÉM-HI


[related-post post_id="3909000"]

[related-post post_id="4062583"]

[related-post post_id="4029670"]

[related-post post_id="4011922"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!