BOON Sziréna

2018.11.20. 18:38

Autópályán üldözték, majd el akarta ütni a rendőrt Borsodivánkán

Mezőkövesd - Előkészítő ülést tartott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az M3-as autópályán számos KRESZ szabályt megszegve menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől, majd Borsodivánkán majdnem elgázolta az őt megállítani intézkedő rendőrt.

Mezőkövesd - Előkészítő ülést tartott a Mezőkövesdi Járásbíróság annak a vádlottnak az ügyében, aki az M3-as autópályán számos KRESZ szabályt megszegve menekült az őt igazoltatni próbáló rendőrök elől, majd Borsodivánkán majdnem elgázolta az őt megállítani intézkedő rendőrt.

Az eset idén júliusban történt. Dr. Barna Károly, a Központi Nyomozó Főügyészség Debreceni Regionális Osztályának ügyésze ismertette a vádat. Felidézte, az encsi férfi - akinek nem volt vezetői engedélye – július 13-án hajnalban Gyálról tartott hazafelé az M3-as autópályán autójával, amikor megállt a Rekettyés Pihenőhelyen. Itt keltette föl az ott tartózkodó rendőrök figyelmét az autó. Mögé álltak, de a sofőr ekkor menekülőre fogta. Üldözés kezdődött az autópályán, s hiába mentek mögötte szirénázva, hangszóróból figyelmeztetve, nem húzódott le, sőt, 130-160-as tempóval a kocsikat jobbról-balról kerülgette, a mellé menő rendőrökre pedig ráhúzta a kormányt. A rendőrök ezután mögötte haladtak, akkor is, amikor lehajtott a kövesdi lehajtónál és Borsodivánka felé vette az irányt.

Út közben rendszeresen áttért a szemből jövők sávjába, dudált rájuk. Borsodivánkára érve előbb a focipályához ment, ekkor már egy másik rendőrautó is üldözte, így ketten igyekeztek feltartóztatni a parkolóba hajtó autóst, aki azonban nekik akart menni, s mindkét egység kitért. Ezután a másik irányba menekült, az ütközés elkerülésére kényszerített egy teherautóst, majd a nyitott kapun behajtott a szociális otthon udvarára. Nem volt azonban szerencséje, a másik kapu nem volt nyitva, ezért kénytelen volt az első kapu felé hajtani, ahol már elállták útját, s nyomában volt a másik rendőrautó. Közben megpróbálta elütni a kocsit a kapuban hagyó rendőrt, aki éppen el tudott ugrani az autó elől. A járőröknek fél hatkor sikerült kiszedniük a kocsiból az ámokfutót, miután az mindkét rendőrségi autónak nekihajtott.

Az ügyészség hivatalos személy elleni erőszak bűntette, közúti veszélyeztetés bűntette és kétrendbeli rongálás vétsége miatt emelt vádat. A vádlottra többszörös visszaesőként és a halmazati cselekmény miatt hét évnyi fegyházbüntetést és a gépjármű vezetéstől való végleges eltiltást kért az ügyész. Dr. Gönczy Judit bíró a vádlottnak elmondta, ez a középmértékhez közeli büntetés, hiszen a cselekményekért járó büntetés felső határa 14 év volna. A vádlott az ügyvédjével való konzultációt követően nem tett beismerő vallomást és nem fogadta el az ügyészi indítványt, az ügy jövő héten tanúk meghallgatásával folytatódik.

ÉM-TB


[related-post post_id="4007198"]

[related-post post_id="3951837"]

[related-post post_id="3923241"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!