BOON Sziréna

2018.10.19. 10:46

Piszkosan, ápolatlanul járatták a gyerekeiket az alsózsolcai szülők

Miskolc - Már az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket a szülők.

Miskolc - Már az előkészítő ülésen beismerték bűnösségüket a szülők.

A Miskolci Törvényszék ítélete szerint a vádlottak alsózsolcai otthonukban nevelték két kiskorú gyermeküket, akiket a gyámhatóság 2015 márciusában védelembe vett, mivel a szülők nem biztosították számukra a megfelelő higiénés körülményeket, a ház és a hozzá tartozó udvar szemetes, lakhatásra alkalmatlan volt. A vádlottak a határozat ellenére továbbra is elhanyagolták a gyermekeket, az óvodába is piszkosan, ápolatlanul hordták őket, a gyámhatóság munkatársaival nem működtek együtt. Az egyik gyermek a forró kályhának esett, ám az anya védőnői utasítás ellenére sem vitte el a háziorvoshoz, csak 5 nappal később orvosi kezelésre.

A büntetlen előéletű I. r. vádlottat 10 hónap, míg a büntetett előéletű II. r. vádlottat 1 év börtönbüntetésre ítélte, a bíróság az anyával szemben kiszabott szabadságvesztés büntetést 1 év, az apa esetén 2 év próbaidőre felfüggesztette.

ÉM


[related-post post_id="3993957"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!