BOON Sziréna

2018.10.17. 09:37

Mindkét sofőr felelős a halálos balesetért Alsózsolca és Felsőzsolca között

Alsózsolca, Miskolc - A helytelenül felmért előzéshez szükséges távolság és a tompított fényszóró használatának hiánya az utas halálát okozta.

Alsózsolca, Miskolc - A helytelenül felmért előzéshez szükséges távolság és a tompított fényszóró használatának hiánya az utas halálát okozta.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 24 éves és egy 21 éves férfi ellen halálos közúti baleset gondatlan okozásának vétsége miatt.

2017. február hó 22-én, a reggeli órákban a 24 éves R. P. vádlott Felsőzsolca belterületén ködös időben Alsózsolca irányába közlekedett autójával.

A vádlott előtt haladt egy hulladékgyűjtő tehergépkocsi, amelyben a vezetőn kívül még két személy utasként foglalt helyet. Velük szemben Alsózsolca irányából Miskolc irányába ugyanezen útszakaszon közlekedett a 21 éves M. Á. vádlott személygépjárművel, amelynek jobb első ülésén egy nő utazott, biztonsági övvel nem rögzítve. R. P. vádlott a haladás közben utolérte a tehergépjárművet, irányjelzőjét használva megkezdte annak előzését, de a bal oldali forgalmi sávban haladva csak 140-150 méter távolságról észlelte a vele szemben közlekedő autót, mivel az azt vezető M. Á. vádlott nem használt tompított fényszórót, csak helyzetjelző lámpát. R. P. vádlott a vészhelyzet miatt fékezett, és baloldalon az útpadkára húzódva megállt. A szembejövő M. Á. vádlott szintén fékezett, de az autó megcsúszott, és az ellenkormányzás következében a függőleges tengelye körül balra elfordulva áthaladt a bal oldali forgalmi sávba, és nekiütközött az előzőleg az árokba húzódó tehergépjármű első részének.

A baleset következtében súlyos sérüléseket szenvedett nő, a vérzése sokk miatt a helyszínen életét vesztette. A balesethez vezető KRESZ szabályszegés, hogy R. P. vádlott úgy kezdte meg a teherépkocsi előzését, hogy a biztonságos előzéshez szükséges távolságot nem látta be, míg M. Á. vádlott tompított világítás helyett, csak helyzetjelző lámpákkal közlekedett, így kevésbé volt észlelhető.

Az ügyészség mindkét vádlottal szemben felfüggesztett fogházbüntetést indítványozott.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3387505"]

[related-post post_id="3385739"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!