BOON Sziréna

2018.10.29. 15:08

Két év börtön felfüggesztve a féltékeny borsodi késelőnek

Miskolc - Előkészítő ülésen hozott ítéletet a bíróság az élettársát mellkason szúró vádlott ügyében.

Miskolc - Előkészítő ülésen hozott ítéletet a bíróság az élettársát mellkason szúró vádlott ügyében.

A Miskolci Törvényszék előkészítő ülésen 2 év – végrehajtásában 4 évre felfüggesztett – börtönbüntetésre ítélte életveszélyt okozó testi sértés miatt azt a vádlottat, aki 2017 júliusában mellkason szúrta élettársát.

A törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett élettársak voltak, amikor 2017. július 12-én a délutáni órákban, ittas állapotban a sértett féltékenysége miatt veszekedni kezdtek.

A vita hevében a sértett arcon ütötte a vádlottat, aki ettől dühbe gurult. Beszaladt közös otthonuk konyhájába, majd magához vett egy konyhakést és az őt követő sértettet egy alkalommal kulcscsont tájékon szúrta.

Amikor a vádlott észlelte, hogy a sértett nagyon vérzik, megpróbálta csillapítani azt és mentőt hívott.

A sértett a szúrás következtében 8 napon túl gyógyuló sérülést szenvedett, a kialakult légmell közvetett életveszélyes állapotot idézett nála elő.

Az előkészítő ülésen a vádlott beismerte bűnösségét, a tárgyalásról lemondott. Beismerő vallomását elfogadta a törvényszék, így a 2018. július 1-től hatályos büntetőeljárási törvény rendelkezései szerint ítéletet is hozott.

A büntetés tartamának megállapítása során nyomatékos enyhítő körülmény volt, hogy a vádlott beismerő vallomást tett és a sértett is megbocsátott neki.

A döntés jogerős.


[related-post post_id="3987732"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!