BOON Sziréna

2018.09.28. 12:06

Lopott földgázzal tankolta fel autóit a miskolci férfi

Miskolc - Saját gáztöltőállomása volt a garázsában, és az áramot is lopta.

Miskolc - Saját gáztöltőállomása volt a garázsában, és az áramot is lopta.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség vádat emelt egy 52 éves miskolci férfi ellen „gondatlan közveszélyokozásának vétsége, jelentős értékre elkövetett lopás bűntette és kisebb értékre elkövetett lopás vétsége” miatt.

Rácsatlakozott a gázra

Az immár vádlott férfi miskolci lakóházában a gázszolgáltató TIGÁZ-DSO Kft. 2012 augusztusában megszüntette a gázszolgáltatást és leszerelte a gázmérőt. A vádlott azonban a gázelosztó vezetékre szabálytalanul vissza­csatlakozott, és méretlen gázzal látta el az otthonában működő gázberendezéseket. Ezt követően a háza garázsában kialakított egy úgynevezett „CNG-töltőállomást”, amely úgy működött, hogy egy kompresszor segítségével sűrítette a szabálytalanul vételezett gázt, és ezzel látta el azokat a személygépjárműveket, amelyekkel az „Oszkár” internetes oldalon keresztül szervezett személyszállítást végzett.

Háztartási célra összesen 646 760 forint összegű, a személyfuvarozás céljára 6 168 789 forint összegű gázt tulajdonított el jogtalanul.

Megpatkolt villanyóra

Ugyanez a férfi 2016. júliustól a lakása melletti ÉMÁSZ villanyórát megkerülve kismegszakító csipeszekkel rácsatlakozott a méretlen fázisokra, és összesen 81 603 forint értékben villamos energiát tulajdonított el.

A szabálytalan gázvételezéshez és az autók CNG-tartályainak töltéséhez alkalmatlan anyagminőségű szerelvényeket használt, amely miatt folyamatosan fennállt a gázszivárgás lehetősége, és a szellőztetés hiánya miatt, illetőleg az elektromos eszközök közelsége okán szintén fennállt a szikraképződés, és a robbanásveszélyes gázkoncentráció keletkezésének veszélye, amely a környezetben lévő épületeket, személyeket és közműveket is folyamatosan veszélyeztette.

A TIGÁZ-DSO Kft. és az ÉMÁSZ Hálózati Kft. – mint sértettek – a felmerült káruk megtérítése iránt az eljárásban polgári jogi igényt jelentettek be. A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség a vádlottal szemben próbaidőre felfüggesztett börtönbüntetést indítványozott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!