BOON Sziréna

2018.09.06. 11:17

Előbb rabolt, aztán meg verekedett a fiatal miskolci lány

Miskolc - Rablás bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértéssel vádolják a lányt.

Miskolc - Rablás bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértéssel vádolják a lányt.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség indítványa alapján a bíróság hétfőn elrendelte annak a fiatalkorú lánynak a letartóztatását, aki augusztus 31-én délután kirabolt egy diákot, majd este bántalmazott egy nőt Miskolc belvárosában.

Ütlegelt a fiatal nő

A gyanúsított Miskolc belvárosában pénzváltásra kérte a sértettet, majd mikor a 17 éves lány kinyitotta a pénztárcáját a gyanúsított egy hirtelen mozdulattal kikapott abból 5 ezer forintot, a pénzt a melltartójába rejtette és megkísérelte elhagyni a helyszínt.

A sértett megpróbálta az elkövetőt visszatartani és a pénzét visszaszerezni, de a gyanúsított a pénz megtartása érdekében a sértett karját megszorította, majd egy alkalommal arcon ütötte és elmenekült. A sértett a bántalmazás következtében nem sérült meg.

Néhány órával később a gyanúsított szintén a belvárosban, a Szinva-patak felett átívelő egyik hídon, előzetes szóváltást követően egy alkalommal arcon ütött, meglökött, majd a haját megragadva rángatni és ismét ütlegelni kezdett egy fiatal nőt, aki a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

A megtámadott nő a sérelmére elkövetett könnyű testi sértés vétsége miatt magán­indítványt terjesztett elő a gyanúsítottal szemben.

Akár 7 évet is kaphat

A Miskolci Rendőrkapitányság a 17 éves lányt rablás bűntettével, garázdaság vétségével és könnyű testi sértés vétségével gyanúsítja, melyekért bűnössége megállapítása esetén akár 7 év szabadságvesztést is kiszabhat majd vele szemben az eljáró bíróság.

A Miskolci Járásbíróság az ügyészi indítványban foglaltakkal egyezően állapította meg, hogy a különös tárgyi súlyú bűncselekményt elkövető gyanúsított esetében fennáll a szökés és elrejtőzés, valamint a sértettek befolyásolásán keresztül az eljárás megnehezítésének, meghiúsításának veszélye, melyek enyhébb kényszerintézkedés alkalmazásával nem küszöbölhetők ki, ezért egy hónapra elrendelte a gyanúsított letartóztatását.

ÉM


[related-post post_id="3970283"]

[related-post post_id="3958777"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!