BOON Sziréna

2018.08.27. 17:24

Gondolt egyet, és elkötötte az autót Miskolcon

Miskolc - Engedély nélkül használta az unokatestvére autóját. Próbaidőre bocsáthatják.

Miskolc - Engedély nélkül használta az unokatestvére autóját. Próbaidőre bocsáthatják.

A Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség jármű önkényes elvételének bűntette miatt vádat emelt egy 23 éves férfi ellen, aki július 10-én anélkül, hogy elkérte volna, önkényesen használta unokatestvére személygépkocsiját.

Már büntetve volt

A vádlott az unokatestvére lakásán tartózkodott, mikor úgy döntött, hogy meglátogatja a húgát annak miskolci lakásán. A vádlott magához vette a gépkocsi indítókulcsait és anélkül, hogy erre engedélyt kapott volna, az autóval Miskolc belvárosába ment, majd tovább indult Tiszalúcra. A rendőrség itt találta meg a gépkocsit, miután a vádlott unokatestvére telefonon bejelentést tett az autó eltűnéséről.

A vádlottat alig két hónappal a történteket megelőzően a bíróság ugyanilyen bűncselekmény miatt 1 évre próbára bocsátotta, azonban úgy tűnik, ennek esetében nem volt kellő visszatartó hatása. Az ügyben tárgyaláson kívül, egy hónapon belül érdemi döntés születhet.

SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!