BOON Sziréna

2018.07.04. 09:02

Titkolta a terhességét, majd hagyta meghalni újszülöttjét Felsőzsolcán

Miskolc, Felsőzsolca - A vád szerint a hatgyerekes anya a WC-ben szülte meg hetedik babáját.

Miskolc, Felsőzsolca - A vád szerint a hatgyerekes anya a WC-ben szülte meg hetedik babáját.

A Miskolci törvényszéken megkezdődött annak a nőnek a pere, akit az ügyészség azzal vádol, hogy tavaly májusban ellátatlanul hagyta újszülöttjét, aki emiatt meghalt.

Az első tárgyaláson Ujpál Tamás ügyész ismertette a nőről készült szakvéleményt, amely szerint a hatgyerekes anya rendszeresen titkolózik, szerepet játszik, nehezen viseli a kudarcot, nagy indulati töltéssel rendelkezik, nyugtalan és szorong is.

Nem látta el

Az ügyész felidézte, a szabadlábon védekező nő családjával Felsőzsolcán él egy lakásban, amelynek csak udvari WC-je van. Az asszony 2016 őszén teherbe esett, de mindenki elől eltitkolta, gyomorfájdalommal, gyomordaganattal magyarázta megváltozott testét, de kérésre sem ment orvoshoz.

Tavaly, május 28-án reggel rosszul lett, gyomorgörcsre panaszkodott, ezért lánya és férje a kerti WC-ig támogatták, ahová egyedül ment be, később lányát vízért küldte el. A nő valamikor 7 óra és 10:16 között adott életet a 2920 grammos, 48 centiméter hosszú fiúnak, akit a WC padlójára szült. A köldökzsinórt elszakította, de Bálintot nem látta el, nem mosta le, nem takarította ki a légútjait, nem takarta be. Az újszülött az ­ellátatlanság miatt elhalálozott, a holt, vagy haldokló csecsemőt a nő az emésztőgödörbe dobta, segítséget nem kért a babának.

Mentőt hívtak hozzá

A nő csak ezután szólt a lányának, hogy nagyon vérzik, a lánya ezt látva segítséget kért a család többi tagjától, akik telefonáltak a mentőknek és elmentek az ügyeletes orvosért. Látták, hogy a WC padlója véres, később föl is takarítottak, de nem néztek be a gödörbe. A mentők eközben az asszonyt kórházba vitték, ahol kiderült a szülés ténye. Az újszülöttet május 29-én, a helyszíni szemlén találták meg, s jóval arrébb rábukkantak a placentára is. A gyerek érett volt, élve született, nem volt rendellenessége, sérülést nem találtak rajta, életét a szülés után szakszerű segítség megmenthette volna.

Az ügyészség tizennegyedik életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett emberölés bűntettével vádolja az asszonyt. A per szeptemberben folytatódik, az ügyész és az ügyvéd szakértők meghallgatását indítványozta.

TB


[related-post post_id="3907344"]

[related-post post_id="3888328"]

[related-post post_id="3857338"]

[related-post post_id="3499854"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!