BOON Sziréna

2018.06.29. 19:10

X. „Kék nyíl” Íjászbajnokság Miskolcon

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizedik alkalommal rendezte meg 2018. június 29-én a „Kék Nyíl” Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

Miskolc - Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság tizedik alkalommal rendezte meg 2018. június 29-én a „Kék Nyíl” Rendőr Íjász Mesterlövő Bajnokságát.

A helyszínt - mint eddig is - a főkapitányság kiképző központja biztosította. Az országosan is egyedülálló rendőrségi sportrendezvényen a versenyzők többsége korhű ruhában, történelmileg hiteles íjak másolatait használta. A megmérettetés különböző szituációs feladatokból állt, melyek azokat a képességeket tesztelték, amelyre egy íjásznak szüksége lehetett a valamikori harctéren.

A versenyt Vanczák Zoltán r. ezredes, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság Humánigazgatási Szolgálat vezetője nyitotta meg, aki beszédében utalt arra, hogy fontos a hagyományok tisztelete, egyben köszönetét fejezte ki azon kollégáknak, akik napi munkájuk mellett a sportoláson keresztül időt fordítanak technikai tudásuk fejlesztésére is.

Eredmények:

Női kategóriában: I. Vargáné Medve Melinda, II. Lukács Eszter, III. Márk Éva

Férfi kategóriában: I. Deák Márton, II. Szabó Imre, III. Sváb Róbert

Ifjúsági kategóriában: I. Sváb Noémi, II. Sárosi Gréta, III. Brogli Szabolcs

Gyerek kategóriában: I. Krupár Dominik, II. Mlinkó Viktória, III. Bánfalvi Éda

Különdíj: Markos György

Legpontosabb lövő: Szabó Imre

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!