BOON Sziréna

2018.06.29. 10:24

Bombafenyegetéssel kerülte el a találkozókat a borsodi asszony

Miskolc - Változatlanul hagyta a törvényszék annak a nőnek a büntetését, aki miatt bankfiókokat kellett kiüríteni.

Miskolc - Változatlanul hagyta a törvényszék annak a nőnek a büntetését, aki miatt bankfiókokat kellett kiüríteni.

A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa helybenhagyta a Miskolci Járásbíróság ítéletét, amely 8 rendbeli közveszéllyel fenyegetés bűntettében mondta ki bűnösnek azt a vádlottat, akinek valótlan bejelentései miatt több mint 4600 embert kellett evakuálni. Az elsőfokú ítélet szerint a vádlott 2015-ben lakáshitelek adósaival vette fel a kapcsolatot, akiknek azt mondta, hogy a felvett összeg egy bizonyos hányadáért a hitelük lezárásában segítséget nyújt számukra a pénzintézeteknél. A vádlott időpontot egyeztetett az adósokkal és találkozót beszélt meg budapesti bankfiókokban.

A pénzintézetekkel ténylegesen nem vette fel a kapcsolatot, hanem segélyhívón négy alkalommal tett bejelentést arra hivatkozással, hogy az adott bankfiókban bomba fog robbanni.

Fenyegetés a bankfiókoknak

Figyelemmel arra, hogy a bejelentések miatt az adott napon a bank ­kiürítésre került, a vádlott ügyfelekkel való találkozója elmaradt. 2016-ban négy további alkalommal követett el a vádlott a fentiekhez hasonló cselekményeket szikszói és miskolci bankfiókokban. Az evakuálásokat követően a tűzszerészek megvizsgálták az épületeket, azonban robbanóanyagot egyik esetben sem találtak. A Miskolci Járásbíróság a vádlottat 2 év 4 hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Jogerőre emelkedett

Az ítélet ellen a vádlott és a védője fellebbezett. A másodfokú bíróság szóbeli indoklásában kifejtette: az elsőfokú bíróság hiánytalanul állapította meg a tényeket, a kiszabott büntetés arányban áll a bűncselekménnyel, az ítélet valamennyi rendelkezése helyes, ezért azt helybenhagyta.

Az ítélet jogerőre emelkedett, ellene további fellebbezésnek nincs helye.

ÉM


[related-post post_id="3477085"]

[related-post post_id="3467539"]

[related-post post_id="3130661"]

[related-post post_id="3126356"]

[related-post post_id="3125811"]

[related-post post_id="3108316"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!