BOON Sziréna

2018.05.24. 18:49

Sérelemdíj a halálos monaji kutyatámadásért

Monaj, Miskolc, Szikszó - Az eb tulajdonosa felfüggesztett börtönt már kapott, most sérelemdíjra is kötelezték.

Monaj, Miskolc, Szikszó - Az eb tulajdonosa felfüggesztett börtönt már kapott, most sérelemdíjra is kötelezték.

Februárban született jogerős ítélet a monaji kutyatámadás ügyében a Debreceni Ítélőtáblán: az eb gazdáját 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélték, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztve. Csütörtökön a Szikszói Járásbíróság első fokon kihirdetett ítéletében 4.500.000,- forint sérelemdíjat állapított meg a sértett fia által indított polgári perben.

Mint megírtuk H. G. ingatlanán öt kutyát, köztük három amerikai staffordshire terrier fajtájút tartott. Telkének hátsó részén a kerítés 75 centiméter magas volt, ez nem elegendő, hogy a kutyákat a telken belül tartsa.

20-25 harapás és marás

A szomszédban gyakran kertészkedő 83 éves nő többször is panaszkodott, hogy amikor a telkén dolgozik, a kutyák a kerítésen keresztül támadják. Az idős nő az ominózus napon, 2015 októberében is a telkén munkálkodott, amikor a szomszéd Artúr nevű kutyája átment az ingatlanára és megtámadta őt. A kutya az asszonyt marcangolni kezdte, testén és végtagjain legalább 20-25 harapást, valamint harapva szakított sérülést ejtett.

A szomszédok látva az eseményeket értesítették a rendőrséget, majd rövid időn belül a mentőszolgálat helikopteres mentőegysége is a helyszínre érkezett, azonban az idős asszonyon már nem tudtak segíteni, a helyszínen meghalt.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék tavaly s H. G.-t gondatlanságból elkövetett emberölés miatt 1 év 6 hónap fogházbüntetésre ítélte, a büntetés végrehajtását 4 év próbaidőre felfüggesztette. A Debreceni Ítélőtábla a napokban helybenhagyta az elsőfokú bíróság ítéletét.

Kamataival együtt

A Szikszói Járásbíróság a mai napon elsőfokon kihirdetett ítéletében 4.500.000,- forint sérelemdíjat állapított meg a Monajon még 2015 októberében történt halálos kutyatámadás miatti polgári perben.

Felperes, az elhunyt sértett fia keresetében 6.000.000,- forint sérelemdíj megfizetésére kérte kötelezni alpereseket, a szomszédos ingatlan és a kutya tulajdonosait azért, mert nem tettek meg mindent annak érdekében, hogy a kutya ne szökjön ki, másokban kárt ne okozzon.

A bíróság csütörtöki ítéletében kötelezte alpereseket ezen 4 és fél millió forint és annak kamatai megfizetésére a felperes részére.

ÉM


[related-post post_id="3768490"]

[related-post post_id="3621924"]

[related-post post_id="3606722"]

[related-post post_id="3606025"]

[related-post post_id="3605341"]

[related-post post_id="3285782"]

[related-post post_id="3210153"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!