BOON Sziréna

2018.04.24. 14:21

Meghekkelt mobillal csaltak a börtönből az elítéltek Miskolcon

Miskolc - Pénznyeremény ígéretével szerezték meg bankkártyák adatait.

Miskolc - Pénznyeremény ígéretével szerezték meg bankkártyák adatait.

Hivatalos megfogalmazással „információs rendszer felhasználásával elkövetett csalás bűntette és információs rendszer vagy adat megsértésének bűntette” miatt emelt vádat a Miskolci Járási és Nyomozó Ügyészség két férfival szemben.

A két férfi csalás miatt tölti börtönbüntetését. Egyikük egy ismeretlen elítélt segítségével kikódoltatta a büntetésvégrehajtási intézet által számára biztosított kapcsolattartó mobiltelefont, ily módon a készülékkel bármely szolgáltató SIM kártyája használható volt és bármilyen telefonszámot lehetett hívni.

Az elítélt férfiak két alkalommal hívtak fel magánszemélyeket és magukat egy tévétársaság ügyintézőjének vagy internetes játékszervezőnek kiadva, pénznyeremény ígéretével megszerezték a sértettek bankkártyájának adatait. Ennek felhasználásával egyikük hozzátartozója, aki nem tudta, hogy az adatok bűncselekményből származnak, mobiltelefon feltöltéseket végzett az interneten keresztül. Összesen mintegy 110 ezer forint kárt okoztak.

A jelenleg is jogerős büntetésüket töltő, többszörös visszaeső vádlottakkal szemben az ügyészség börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!