BOON Sziréna

2018.03.06. 09:46

Fulladás okozta Csenge halálát Borsodnádasdon

Miskolc, Borsodnádasd - Elkészült szakértői véleményre alapozzák az állítást a gyilkossági ügyben.

Miskolc, Borsodnádasd - Elkészült szakértői véleményre alapozzák az állítást a gyilkossági ügyben.

Fulladás okozta a Borsodnádasdon tavaly szeptember 3-án holtan talált tinédzser halálát – derül ki a Blikk szerint a napilap birtokába jutott szakértői véleményből. A lap szerint így már biztos, hogy a 17 éves K. Csenge tavaly szeptember 2-án este még életben volt akkor, amikor a 20 éves B. Roland egy vízelvezető aknába dobta.

A Blikk azt írja, hogy több igazságügyi szakértő is vizsgálja a bűncselekmény körülményeit, de a hemogenetikai vélemény egyelőre nem készült el. Ez a teszt azt hivatott eldönteni, hogy kitől származnak azok a DNS-minták, amelyeket a nyomozók a helyszínen, illetve Csenge testén találtak.

Az árokban találták meg

Mint írtuk – a rendőrségi nyomozás azt állapította meg – a 20 éves B. Roland és a fiatal lány már korábban ismerték egymást. Azon a szombati napon, az esti órákban Borsodnádasdon találkoztak. Vita alakult ki köztük, majd az ittas és „herbás” cigaretta hatása alatt álló férfi, a feltehetően öntudatlan állapotban lévő lányt – ezidáig kétséget kizáróan nem tisztázott okokból – meztelenre vetkőztette és bedobta egy vízelvezető csatorna összekötő árkába.

A lány eltűnését vasárnap jelentette be a rendőrségen édesanyja, mert nem ment haza a megbeszélt időre. A holttestet a rendőrök és polgárőrök hosszas keresés után találták meg.

A nyomozás hétfőre jutott odáig, hogy letartóztatták B. Rolandot, akit emberöléssel gyanúsítottak meg. Az első kihallgatásakor kiderült, hogy az ominózus napon – saját bevallása szerint – jelentős mennyiségű alkoholt és „herbás” cigarettát is fogyasztott. Ezt követően találkozott Csengével. A továbbiakról nem egyértelműek a közlések.

Szakértői vizsgálatok

B. Roland ügyvédjétől az előzetes letartóztatásról döntő tárgyalás után azt tudtuk meg, hogy akkor védence nem nyilatkozott a bíróság előtt. Mint a védő elmondta, ő maga nagyon homályosnak tartja az ügyet.

„Lesz dolga bőven a nyomozóhatóságnak, és a szakértői vizsgálatok is nagyon fontosak, hogy kiderüljön, mi is történt pontosan azon a napon, ki mit is csinált, és mit nem...” – fogalmazott.

Megtudtuk az ügyvédtől azt is, hogy a fiút az emberölés alapesetével vádolták meg, szexuális bűncselekményről nincsen szó a gyanúsításban. „Úgy gondolom, hogy jelenleg a nyomozás még olyan szakaszban van, aminek az eredménye még döntően befolyásolhatja a végleges tényállást.” A gyanúsított fiúról dr. Boschánszky Iván annyit mondott, hogy „nagyon megviselte az eset...”

Továbbra is előzetesben

A fiatalember terhére rótt bűncselekmény minősítésében az előző tárgyalás óta változás nem következett be az előzetes letartóztatás elrendelése óta, így amennyiben bűnösségét megállapítják, vele szemben 5 évtől 15 évig terjedő szabadságvesztés szabható ki. A bíróság álláspontja szerint továbbra is fennáll a szökésének, illetve elrejtőzésének veszélye. Erre tekintettel a Miskolci Járásbíróság az előzetes letartóztatását ismét meghosszabbította.


[related-post post_id="3643929"]

[related-post post_id="3618271"]

[related-post post_id="3615389"]

[related-post post_id="3612979"]

[related-post post_id="3611108"]

[related-post post_id="3610957"]

[related-post post_id="3610253"]

[related-post post_id="3609880"]

[related-post post_id="3609188"]

[related-post post_id="3608040"]

[related-post post_id="3607756"]

[related-post post_id="3606602"]

[related-post post_id="3606445"]

[related-post post_id="3605957"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!