BOON Sziréna

2018.03.27. 10:36

Egy mezőcsáti háznál árulták a csempészcigit

Mezőcsát, Miskolc - Befejeződött a nyomozás a borsodi orgazdák ügyében.

Mezőcsát, Miskolc - Befejeződött a nyomozás a borsodi orgazdák ügyében.

Vádemelési javaslattal fejezték be a nyomozást két férfi ellen, akik egy háznál árulták a csempészcigarettát és vágott dohányt. A bűncselekmény miatt akár tíz év börtönbüntetést is kaphatnak.

Rajtuk ütöttek

A NAV miskolci pénzügyi nyomozói 2017-ben a megyei rendőrökkel rajtaütöttek két középkorú férfin, akik egy mezőcsáti háznál árultak csempészcigarettát és vágott dohányt. Az egyik munkanélküliként nyilvántartott férfinél százhuszonötezer forintot, és egy füzetet találtak, amelyben négy évre visszamenőleg tételesen vezette az eladásokat.

A nyomozók négymillió forint értékben foglaltak le több mint 3 ezer doboz különféle külföldi cigarettát és 45 kilogramm vágott dohányt.

Kétszázmillió értékben

A bizonyítékokat átvizsgálva kiderült, hogy a házkutatáskor lefoglalt füzetekben dokumentált eladások értéke mintegy kétszázmillió forint. Az elkövetőket különösen nagy értékre, üzletszerűen elkövetett orgazdaság bűntett elkövetésével gyanúsította a NAV, amely vádemelési javaslattal küldte meg a nyomozás iratait a Tiszaújvárosi Járási Ügyészségnek.

ÉM-SZB

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!