BOON Sziréna

2018.02.13. 17:05

Testvére életére tört Ózdon, börtönbüntetésre ítélték

Miskolc, Ózd - Ütötte, rúgta testvérét, aztán hátba szúrta egy konyhakéssel.

Miskolc, Ózd - Ütötte, rúgta testvérét, aztán hátba szúrta egy konyhakéssel.

A Miskolci Törvényszék „emberölés bűntettének kísérlete” miatt első fokon 6 év szabadságvesztésre ítélt egy ózdi férfit, akivel szemben „különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntettének kísérlete” miatt indult büntetőeljárás.

Az édesanya lépett közbe

A bíróság megállapításai szerint egy testvérpár az édesanyjukkal éltek egy ózdi lakásban. Az ominózus napon, 2015 augusztusában az esti órákban a két férfi összevitatkozott, egyikük (a büntetőper vádlottja) a többször megpofozta testvérét. A megtámadott elesett, majd felállt és a szobájába indult. Ekkor a támadó ismét a földre rántotta és a hasán fekvő testvérét ütötte és rúgta, a nyakát átölelve fojtogatta.

Ezután egy 21 centiméter pengehosszúságú késsel a földön fekvőt a háta középső részén, a lapocka alatt, a gerinc mellett többször megszúrta. A lakásban tartózkodott és az esetet látta az édesanya, aki a fia kezéből a kést kivette, majd értesítette a mentőket.

Életveszélyes sérülések

A bántalmazás következtében a testvér mellüregbe hatoló szúrt sérülést, számos zúzódást és többszörös arccsont törést szenvedett el, melyek közül az utóbbi az átlagost meghaladó mértékű szenvedést okozott. A mellkasi és koponya sérülések, valamint azok szövődményei életveszélyesek voltak.

Enyhítés és súlyosbítás

A Miskolci Törvényszék a vádlottat 6 év szabadságvesztés büntetésre és 6 év közügyektől eltiltásra ítélte. Enyhítő körülményként javára értékelte, hogy „a cselekmény kísérleti szakban” maradt, elkövetését beismerte és megbánó magatartást tanúsított. Súlyosító körülmény volt, hogy a bűncselekményt „kitartó módon”, hozzátartozója sérelmére követte el.

Az ítélet nem jogerős, az ügyész, a vádlott és védője 3 napon belül dönt a fellebbezés tárgyában. A bíróság a vádlott előzetes letartóztatását fenntartotta.

- ÉM-SZB -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!