BOON Sziréna

2018.02.23. 20:05

Akár 20 évet is kaphatnak az ormosbányai droggyárosok

Ormosbánya, Miskolc - Maradnak előzetes letartóztatásban az Ormosbányán kábítószert termesztő banda.

Ormosbánya, Miskolc - Maradnak előzetes letartóztatásban az Ormosbányán kábítószert termesztő banda.

A Miskolci Törvényszék a vádemelést követően is fenntartja az előzetes letartóztatását annak az öt gyanúsítottnak, akiket egy évvel ezelőtt Ormosbányán, a marihuána ültetvény szüretelése közben értek tetten.

Megosztották a feladatokat

Mint több ízben foglalkoztunk az üggyel, a vádirat tartalma szerint a vádlottak, a három magyar és a két vietnámi állampolgár 2016. nyarán Ormosbányán, egy mezőgazdasági telepen marihuána termesztésébe kezdtek. A feladatokat egymás között megosztották, egyesek a helyszínt, míg mások az ültetvény működéséhez szükséges technikai eszközöket, illetve a növényi egyedeket biztosították.

Az ültetvény 914 tő lábon álló, különböző fejlődési szintű egyedből állt, a termesztés helyszínén levágott, beérett növényeket, valamint a termesztéshez szükséges műszaki berendezéseket és vegyszereket is tartottak.

Fennáll a szökés veszélye

A vádlottakkal szemben bűnszervezetben, jelentős mennyiségű kábítószerre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntette miatt folyik büntetőeljárás.

A bűncselekmény akár 20 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető. A várható büntetés miatt fennáll a veszélye annak, hogy a gyanúsítottak a hatóságok elől megszöknének, elrejtőznének, ezért a vádlottak eljárási cselekményeken való jelenléte csak a legsúlyosabb kényszerintézkedés, az előzetes letartóztatás alkalmazásával biztosítható. A bíróság így a vádlottak előzetes letartóztatását fenntartotta.

ÉM-SZB


[related-post post_id="3736940"]

[related-post post_id="3726783"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!