BOON Sziréna

2018.01.11. 16:53

Ormosbánya: éheztette kutyáit, bíróság elé állítják

Ormosbánya - Az egyharmadát sem nyomták az ebek az átlagos testsúlynak.

Ormosbánya - Az egyharmadát sem nyomták az ebek az átlagos testsúlynak.

Bíróság elé állítási javaslattal élt a rendőrség egy férfival szemben, aki nem megfelelően tartotta kutyáit Ormosbányán – tájékoztatott szerdán a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rend­őr-főkapitányság.

Az állatvédők léptek

Az ügy tavaly szeptemberre nyúlik vissza, állatvédők szúrták ki a településen a rendkívül rossz bőrben lévő két kutyát. Így értesítették a rendőrséget, és szeptember 14-én a Diósgyőri Szurkolók az Állatkínzás Ellen csoport tagjai hatósági segítséggel jutottak be a férfi portájára. A látvány elég megrendítő volt: a két csontsovány kutya közel állt a halálhoz az állatvédők állítása szerint. A stafford típusú kutya (Csonti) és a német juhász jellegű kölyök (Maszat) is egyaránt 7 kilogrammot nyomott, a reális 25 kiló helyett. Szerencsére az egészségi állapotuk a kóros soványságukhoz képest kielégítőnek bizonyult az orvosi vizsgálatok után.

A Kazincbarcikai Rendőrkapitányság Rudabányai Rend­őrőrse állatkínzás vétség elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított büntetőeljárást a 29 éves ormosbányai férfival szemben. A rendőrség hivatalos megfogalmazása szerint a gyanúsított rövid kötélen, gyakorlatilag élelem nélkül tartotta körülbelül öt hónapos német juhász keverék és kétéves staffordshire jellegű kutyáit. Az ebek a nem kielégítő tartástól kórósan soványak voltak, de életüket még sikerült megmenteni.

A Rudabányai Rendőrőrsre előállított férfit végül 2017. december 29-én hallgatták ki a nyomozók gyanúsítottként. A kutyák gazdája beismerő vallomást tett.

Már jobban vannak

Az ügyben indított nyomozást a hatóság a napokban lezárta és az iratokat bíróság elé állítási javaslattal megküldte az ügyészségnek.

A két ebről a kimentést követően a Tündérmajor Állatvédő Egyesület gondoskodott, akik már egy hónappal később olyan fotókat posztoltak a közösségi oldalukon, amelyeken szó szerint határozottan jobb bőrben volt a két kutyus.

- ÉM-HI -

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!