BOON Sziréna

2018.01.01. 11:54

Mentős szilveszter Borsodban: újraélesztés, otthonszülés, verekedések...

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nagyon mozgalmas időszak volt éjfél és 4 óra között volt, ekkor érkezett a legtöbb segélykérés, mentőhívás.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Nagyon mozgalmas időszak volt éjfél és 4 óra között volt, ekkor érkezett a legtöbb segélykérés, mentőhívás.

Átlagos számú riasztásról (egészen pontosan 192 volt) számolt be az elmúlt 24 óra történései kapcsán Üveges Csaba, a Miskolci Mentőállomás mentőtisztje. A nagyon mozgalmas időszak éjfél és 4 óra között volt, ekkor volt a legtöbb segélykérés, mentőhívás.

Kiderült: január elseje reggel 7 óráig Miskolc belterületén szén-monoxid mérgezés is történt, két személyt szállítottak gyógyintézetbe a mentők. Ám sajnos a megye más részén is volt hasonló eset, hiszen a putnoki kistérségben egy kiskorút kellett ellátni és kórházba szállítani - ő enyhe szén-monoxid mérgezés tüneteit mutatta.

Arcot roncsolt a tűzijáték

Ezen kívül voltak közlekedési balesetek Miskolcon és a megye más pontjain is; az esteknél elsősorban könnyű sérülteket láttak el a mentőszolgálat munkatársai.

Nem mellékesen történt egy sikeres újraélesztés is megyénkben: a tokaji térségben mentettek meg egy embert. Sőt! Helyszíni szülést is levezettek a mentők, mégpedig az edelényi kistérség egyik kistelepülésén, amikor is otthon szült meg egy kismama és egészséges kisbabát hozott a világra. Mindkettőjüket stabil állapotban szállították kórházba.

- Megyénkben az encsi kistérségben történt baleset, ahol egy fiatal férfi szenvedett tűzijátéktól arcsérülést (orra, szeme is sérült). Súlyos sérülésekkel szállították kollégáim kórházba - mondta a tűzijáték sérülések kapcsán Üveges Csaba.

Az alkohol miatt ugyanakkor verekedésekből származó sérülteket is el kellett látnia a megye mentőinek és több sérültet is kórházba kellett szállítaniuk.

- Ezeknek a száma viszonylag sok volt. Pontos adatokat nem tudok mondani, de az éjfélt követően sok hasonló feladathoz hívtak mentőt és kérték a segítségünket megyeszerte - fogalmazott a mentésvezető.

ÉM-JLI


[related-post post_id="3723894"]

[related-post post_id="3723970"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!