BOON Sziréna

2018.01.25. 07:58

Csütörtököt mondott a pisztoly, ezen múlott az életük Izsófalván

Debrecen, Miskolc, Izsófalva - Jogerősen tizenöt év fegyházat kapott az izsófalvi önbíráskodó.

Debrecen, Miskolc, Izsófalva - Jogerősen tizenöt év fegyházat kapott az izsófalvi önbíráskodó.

A vádlott férfi és a sértett nő között 14 éven keresztül érzelmi kapcsolat volt. 2015-ben a férfi nagyobb összeget adott kölcsön párjának. A kapcsolat még abban az évben megszakadt és a visszakövetelte a pénzt, melynek érdekében a nőt többször bántalmazással fenyegette.

Aztán 2015 szeptemberében a magához vette az engedély nélkül tartott fegyverét és a Izsófalvára ment, volt párja és annak barátja lakására. A pár éppen a teraszon tartózkodott, a támadó fegyverrel a kezében beterelte őket a házba, majd a fegyvert rájuk szegezve, megöléssel fenyegette őket, valamint követelte tőlük, hogy mondják el, van-e közöttük szerelmi kapcsolat. Megpróbálta a fegyvert elsütni, azonban az nem sikerült, ezért egyikőjüket a halántékán a fegyver markolatával megütötte, mely 8 napon belül gyógyuló sérülést eredményezett.

A vádlott többszöri kérdésére a sértettek azt állították, hogy nincs köztük semmilyen kapcsolat. Így a vádlott megnyugodott, megígértette, hogy nem jelentik fel a rendőrségen, majd a helyszínt elhagyta.

Az első fokon eljárt Miskolci Törvényszék 2017. júniusában Cs. A. vádlottat emberölés bűntettének kísérlete, lőfegyverrel visszaélés bűntette és önbíráskodás bűntettének kísérlete miatt 15 év fegyházbüntetésre és 10 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlott és védője felmentésért illetve enyhítésért fellebbezett.

A Debreceni Ítélőtábla dr. Elek Margit vezette tanácsa jogerős döntésében most megváltoztatta a Miskolci Törvényszék ítéletét, a vádlott önbíráskodás bűntettének kísérletét folytatólagosan elkövetettnek minősítette. Egyebekben az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, azaz 15 évet kell fegyházban letöltenie az önbíráskodónak.


[related-post post_id="3242080"]

[related-post post_id="3044308"]

[related-post post_id="2910703"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!