BOON Sziréna

2018.01.15. 18:03

Bíróság elé áll a csernelyi uzsorás család

Csernely, Ózd - Vádemelési javaslat azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik irreálisan magas kamatra adtak kölcsönt kiszolgáltatott embereknek.

Csernely, Ózd - Vádemelési javaslat azokkal a gyanúsítottakkal szemben, akik irreálisan magas kamatra adtak kölcsönt kiszolgáltatott embereknek.

Amint arról korábban már hírt adtunk, az Ózdi Rendőrkapitányság zsarolás bűntett és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott nyomozást nyolc csernelyi lakossal szemben.

A gyanúsítottak Csernely településen több helyi család egzisztenciálisan kiszolgáltatott helyzetével visszaélve irreálisan magas kamatra adtak élelmiszert és készpénzt hitelbe. Azon családokat, akik nem akartak a végeláthatatlan követeléseknek eleget tenni súlyos bántalmazások kilátásba helyezésével kényszerítették további fizetésre.

A bíróság a gyanúsítottak közül két férfi és egy nő előzetes letartóztatását 2017. február 23-án elrendelte, melyet az eljárás során mindvégig fenntartott. Az Ózdi Rendőrkapitányság a gyanúsítottakkal szemben folytatott nyomozást a napokban befejezte és a keletkezett iratokat vádemelési javaslattal továbbította az ügyészségre.

ÉM


[related-post post_id="3651574"]

[related-post post_id="3516154"]

[related-post post_id="3387616"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!