BOON Sziréna

2018.01.18. 15:53

A miskolci sofőrök „kiszorítós harcát” a gyalogos bánta Diósgyőrben

Miskolc - Addig versenyzett két autós, amíg egyikük a gyalogátkelőhelyen elütött egy nőt Miskolcon.

Miskolc - Addig versenyzett két autós, amíg egyikük a gyalogátkelőhelyen elütött egy nőt Miskolcon.

Közúti veszélyeztetés és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytatott büntetőeljárást a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztálya B. József 34 éves és T. Gyula 34 éves helyi lakosokkal szemben.

Egymást akadályozták

A gyanúsítottak 2017. július 17-én késő délután Miskolcon, az Andrássy utcán közlekedtek, B. József a piros lámpánál várakozott, amikor T. Gyula autójával mögé ért. A zöld jelzésnél a hátsó autós próbálta megelőzni az előtte lévőt, de forgalmi okokból a manőver nem sikerült.

Ekkor sajnos előjött a „tipikus autós betegség”: a két férfi folyamatosan figyelte egymást és a megengedett sebességet túllépve akadályozták egymást a biztonságos közlekedésben. A „kiszorítós harc” eredményeként B. József későn észlelt egy kijelölt gyalogátkelőhelyen közlekedő nőt, akit elütött. A másik sofőr ezt követően az egyirányú utcában, a kötelező haladási iránnyal ellentétesen tolatva, segítségnyújtás nélkül elhagyta a helyszínt. A gyalogos nyolc napon túl gyógyuló sérülést szenvedett.

Mindketten felelnek

Az ügyben indított nyomozást a Miskolci Rendőrkapitányság a napokban lezárta és az iratokat vádemelési javaslattal megküldte az ügyészségnek.

ÉM


[related-post post_id="3702742"]

[related-post post_id="3696752"]

[related-post post_id="3498757"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!