BOON Sziréna

2017.12.03. 14:53

Előzetesbe tették a miskolci „kötözős rablókat”

Miskolc - Addig ütötték az idős férfit, amíg el nem árulta bankkártyája PIN-kódját.

Miskolc - Addig ütötték az idős férfit, amíg el nem árulta bankkártyája PIN-kódját.

A Miskolci Járásbíróság elrendelte az előzetes letartóztatását annak a két taktakenézi fiatal férfinak, akikkel szemben "bűncselekmény elhárítására idő koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette, testi sértés, személyi szabadság megsértésének bűntette és magánlaksértés bűntette" miatt indult büntetőeljárás.

Berúgták az ajtót

Mint írtuk, november 29-én a késő esti órákban az idős férfi a miskolci lakásában tartózkodott, amikor a két férfi a háza előtt haladt el. Észrevették, hogy az egyik szobában világos van, és látták, hogy az általuk korábbról ismert idős férfi az otthon tartózkodik. Elhatározták, hogy bemennek a házba és megszerzik az értékeit. Előbb a ház hátsó részén lévő ablak rácsát szakították le, majd a bejárati ajtóhoz mentek, egyikük berúgta azt és mindketten bementek a házba. A házigazda meghallotta a zajt, a bejárati ajtóhoz ment, ekkor az egyik támadó a fejét egy üveggel megütötte, majd egy székhez kötözték az idős férfit. Pénzét követelték tőle, miközben folyamatosan verték és kezén egyikük egy késsel mély sebet ejtett.

Az idős férfi a bántalmazás hatására elárulta, hogy hol tartja a pénzét, azt az egyik gyanúsított magához vette, azonban tovább verte a sértettet és az értékei átadását követelte tőle. A megfélemlített idős elmondta, hogy a lakásban aranytárgyak is vannak, azokat a gyanúsítottak egyike elvette. Ezután a székhez kötözött férfit a székkel együtt a földre fektették és mellkasára egy elektromos radiátort tettek, majd elhagyták a lakást.

Még egyszer visszamentek

Rövid idő múlva visszatértek a házba, ahol az egyikük a sértett mellett maradt, a másik tovább kutatott. A lakás emeleti részében megtalálta a sértett bankkártyáját, majd a lekötözött sértetthez ment, akit tovább ütött, mindaddig amíg a bankkártya PIN-kódját el nem árulta. Ezután a száját ragasztószalaggal leragasztották majd mindketten távoztak a helyszínről.

Az áldozatra két nap múlva a szomszédja talált rá.

Tizenöt évvel büntethető

A bűncselekmény jelentős tárgyi súlyú, akár 15 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető, mely miatt fennáll a büntetett előéletű gyanúsítottak szökésének, elrejtőzésének veszélye. Mivel a gyanúsítottak a sértettet korábban is ismerték, megalapozottan feltehető az is, hogy a sértett megfélemlítésével, a bizonyítékok elrejtésével a bizonyítást veszélyeztetnék, ezért a nyomozási bíró a gyanúsítottak előzetes letartóztatását elrendelte.


[related-post post_id="3698294"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!