BOON Sziréna

2017.11.23. 08:58

Olaszliszka óta egyre több az azt idéző eset

Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly nyáron Boldván, múlt hétvégén Sályban torkollott majdnem lincselésbe a baleset.

Borsod-Abaúj-Zemplén - Tavaly nyáron Boldván, múlt hétvégén Sályban torkollott majdnem lincselésbe a baleset.

Bár immár tizenegy éve történt, máig nem halványuló emlék, amikor 2006. október 15-én Olaszliszkán halálra verték Szögi Lajos tiszavasvári tanárt, mert feldühödött rokonok, ismerősök úgy vélték, a férfi kocsijával elgázolt egy kislányt. A „lincseléses önbíráskodás” akkor halállal végződött.

Azóta nem egy alkalommal fordultak elő más településen hasonló szituációk és csak a szerencsének köszönhető, hogy nem végződtek azok is halállal. Úgy tűnik, nincs megoldás azóta sem az ilyen helyzetek megelőzésére, elkerülésére. Múlt szombaton Sályban történt újra egy ilyen eset, amikor egy helybéli – egyébként ittas – autós elütött egy, az út szélén sétáló roma származású embert. A rokonság rátámadt a férfira, aki végül a rendőröknél lelt menedékre. Erről egy olvasónk számolt be nekünk, de a helyszínre érkező mentőcsapat egyik tagja is megerősítette, hogy valóban lincshangulat uralkodott azon az estén Sályban.

ÉM


[related-post post_id="3688964"]

[related-post post_id="3687384"]

[related-post post_id="3139831"]

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!